Skillnaden mellan WBA och WBCWBA vs WBC

I världen av boxning är en hög energi miljö, och hålla sporten boxning levande som professionell idrott har varit målet för de fyra inblandade organisation som är: WBC (World Boxing Council), WBA (World Boxing Association), WBO ( World Boxing Organization), och IBF (International Boxing Federation). Varje organisation har sina regler, förordningar och egen förteckning över mästare som kämpar i olika viktklasser.

Dessutom har varje organisation sina egna kontroverser och tvivelaktiga beslut. Men det är boxning fortfarande en av de mest sedda professionell idrott på pay-per-view och TV.

'WBA' är en förkortning för 'World Boxing Association' medan 'WBC' är kortformen för 'World Boxing Council.' Båda organisationerna är anslutna med boxning som en sport och bedriva verksamhet som bestraffas officiella matcher mellan boxning soldater och, samtidigt, tilldelning boxning titlar i olika viktklasser. Båda organisationerna har också manliga och kvinnliga konkurrenter för boxningsmatcher.

World Boxing Association bildades på 1962 och var tidigare känt som National Boxing Association. Det är den äldsta boxning organisation existerar och är erkänd som en pionjär bland sina kolleger organisationer. Liksom World Boxing Council, har det 17 vikt klassificeringar för manliga soldater och lika många av viktkategorier för kvinnor.

På andra sidan av myntet, var World Boxing inrättats 14 februari 1963, då Mexikos president Adolfo Lpez Mateos med hjälp av elva länder, nämligen; USA, Argentina, Storbritannien, Frankrike, Mexiko, Filippinerna, Panama, Chile, Peru, Venezuela, Brasilien, och Puerto Rico.

Liksom WBA har det 17 viktklassificeringarna för manliga boxare men har en extra viktklass för kvinnorna C i atomweight division.

World Boxing Council har varit en plats för innovation och bidrag till modern boxning. Listorna över bidrag inkluderar:Förkorta omgångar från 15 rundor till 12 rundor.
Öppna poäng.
Oavsiktlig foul regel.
Stående 8 räknas.

Organisationen har varit i blåsväder i kontroverser på grund av organisationen 's relation med boxningspromotor Don King och likaså är dess syn på mexikanska soldater sedan dess ursprung och plats grundades i Mexiko.

World Boxing Association och World Boxing Council skiljer sig också i vissa avseenden. WBA utser ofta en super mästare i undantagsfall medan WBC har sitt register över Diamond Champions (för närvarande finns det tre) med titeln på spel i hög profil matcher mellan högprofilerade fighters.

Dessutom har World Boxing Council utseende av Emeritus världsmästare för nuvarande och gamla WBC världsmästare i varje viktklass.

För en WBA mästare i sin 5: e eller 6: e titel försvar, är en titel som heter 'WBA Super Belt' ofta ges.

Sammanfattning:

1. WBA och WBC är båda boxning organisationer men skiljer sig i deras innebörd. 'WBA' står för 'World Boxing Association' medan 'WBC' står för 'World Boxing Council.'
2. World Boxing Association är en pionjär bland de fyra internationella och proffsboxning organisationer. Å andra sidan införde World Boxing Council några innovationer och standardförfaranden i en boxningsmatch.
3. World Boxing Association har sin Super Champion medan World Boxing Council har sin Diamond Champion.
4. Båda organisationerna har 17 viktklasser och titlar för manliga boxare. Däremot har World Boxing Association 17 titlar för kvinnor medan World Boxing Council har 18 på grund av införandet av atomweight division.