Skillnaden mellan ITF och WTFITF vs WTF

Människan har varit inblandad i sport i århundraden. I själva verket, gamla kinesiska, egyptierna, grekerna och pers var kända för att ha deltagit i sportaktiviteter baserade på de strukturer och artefakter som återfanns i sina länder. Deras sportaktiviteter ingår fiske, bad, höjdhopp, brottning, polo, tornerspel, gymnastik och kampsport.
Kampsporter är både en vetenskap och en konst som har praktiserats som en kampidrottsgren. Det syftar till att besegra en motståndare och försvara sig från fysisk skada. Det är främst i samband med asiatiska kampstilar och är kopplat till Hindu, buddhistiska, Daoist, Shinto, och konfucianska övertygelser. Det har många typer som fokuserar på strejker, grappling och vapen. Det omfattar: Fäktning, Kendo, Jukendo, Judo, glima, Aikido, jiu-jitsu, Hapkido, brottning, boxning, karate, Muay Thai, Kickboxning, Wing Chun och Taekwondo.

Taekwondo är den nationella sporten Korea. Uttrycket 'Taekwondo' betyder konsten att sparkar och slag. Dess praktik kombinerar stridstekniker, meditation och filosofi. Den har två grenar: Traditionella och Sport Taekwondo.
Traditionell Taekwondo används av den koreanska militären som bildades mellan 1950- och 1960-talet. Sport Taekwondo betonar hastighet och konkurrens och har två huvudsakliga stilar. En är baserad på Kukkiwon, som är en sparringsystem som är en händelse vid de olympiska spelen och styrs av World Taekwondo Federation (WTF), och en som styrs av Internationella Taekwon-Do Federation (ITF).

Taekwondo infördes till världen på 1960-talet och ledde till bildandet av den internationella Taekwon-Do Federation (ITF) i 1966 och World Taekwondo Federation (WTF) 1973. Båda förbunden betonar sparkar som kastas från en mobil stance, men de har skillnader i läran, metoder och tekniker.
ITF betonar förmågan hos en person att försvara sig mot attacker så det omfattar alla områden av självförsvar. WTF, å andra sidan, betonar inslag av sport och konkurrens. Här är deras regler:
WTF:

Sparkar mot huvudet är tillåtna.
Slag i ansiktet är inte tillåtet, bara för att kroppen.
Inga gripa, innehav, svep eller nedtagningar av motståndare.
Att slå tillbaka ådrar inga poäng.
Målområden som får punkter är ovanför mittlinjen.
Skyddsutrustning har godkänts av WTF.
Full kontakt.ITF:

Sparring är tidsinställd.
Endast ljus, medium eller ingen kontakt.
Skyddsutrustning krävs.
Handtekniker kan användas för vissa mål och kan få poäng.

Sammanfattning:

1. ITF är den internationella Taekwon-Do Federation medan WTF är World Taekwondo Federation.
2. ITF grundades 1966 medan WTF grundades 1973.
3. ITF omfattar alla områden av självförsvar som inkluderar andra kampsporter som karate och betonar en person 'förmåga att försvara sig medan WTF betonar inslag av sport och vinna i konkurrensen.
4. ITF innehåller en hel del handtekniker medan WTF fokuserar på benet tekniker.