Skillnaden mellan Muay Thai och Tae Kwon DoMuay Thai vs Tae Kwon Do

Kampsporter innehåller en mängd stridsteknik. Två av de mest praktiseras kampsport tekniker skulle vara Muay Thai och Tae Kwon Do. Dessa två är helt olika i fråga om stil och förhållningssätt i attacken. Muay Thai är en sport som har sitt ursprung från Thailand. Det gjorde användning av en stand-up slående som involverar clinching tekniker. Det är samma sak med formulär stilar av indokinesiska, Malaysia, Laos, Burma och Kambodja. I själva verket är Muay Thai nationalsport i Thailand. Ursprunget till namnet kom från sanskrit 'mavya' och 'Tai' från 'Thai.' I översättning, är det 'Art of åtta delar.' Det är också myntade som 'vetenskapen om åtta delar.' En fighter skulle behöva använda flera slag, sparkar och armbågar och knän strejker. Allt som allt har en kämpe att träffa åtta kontaktpunkterna. Det 'är mer till näve stansa och fötter sparkar. En kämpe av Muay Thai kallas en NAK muay. Taek Won Do är en naturlig sport i Sydkorea. Man måste slå eller bryta med en knytnäve. Det är konsten att foten och näven. Man måste perfekt konsten att sparka och stansning.

Båda har olika historier att dela också. Muay Thai är en kombination av flera regionala muays. Den involverar Muay Chaiya, Muay Tarsao, Muay Korat, Muay Jearng och Muay Boran. Muay Boran troddes att användas av Siamese soldater efter att de förlorat sina vapen i striden. I det långa loppet, hade Muay Boran använts som ett praktiskt fighting tillvägagångssätt. Så småningom blev muay en sport som används för att underhålla publiken. Muay Thai är ännu hålls i de flesta lokala festivaler och fester. När det gäller Tae Kwon Do, anses det som den äldsta koreanska kampsporten. Den skapades av tre koreanska Doms, nämligen Goguryeo, Silla, och Baekje. Denna kampsport teknik användes för att utbilda unga män för obeväpnad kamp teknik. Det hjälpte till att utveckla snabbhet, styrka, smidighet och överlevnad färdigheter. De unga män som utbildats kallades Hwarang. De var den nya särskilda krigare kåren. År 1959 var den koreanska Tae Kwon Do Association skapats för att hjälpa förena och skapa en enda Tae Kwon undervisa. Det finns bara två kampsporter som har tagits med i de olympiska spelen, och en skulle vara Tae Kwon Do.

Muay Thai 's teknik är uppdelad i två typer, nämligen Mae Mai och Luk Mai. I denna teknik, två motståndare måste utbyta slag med varandra. Man måste slå in en lång cirkulär strejk med en rak arm. Han måste hit och mark med hälen på handflatan. för att undvika angriparen 'huvud, har en strejk underifrån eller knäna. Armbågen kan slå horisontellt, diagonalt uppåt, uppercut, nedåt, eller bakåt-spinning. Det kan vara den avslutande drag att skära ögonbryn av motståndaren. Fighter kan sparka på två sätt. Det kan vara genom en fot jab eller en metod för att sparka uppåt som formen av en triangel göra dess väg under armen och revben. Tae Kwon Do 'fokus är sparktekniker. Nyckeln är att använda benet som den starkaste och längsta vapen för en kampkonst. Tae Kwon Do måste göras med bara fötter, även om det finns särskilda träningsskor tillgängliga. Bortsett från sparkar, har en person att fullända sin hållning. Han borde kunna göra en uppmärksamhet hållning genom att stå upprätt med benen sida vid sida. Hand attacker måste fulländas också. det kan vara stängda sidan strejken och öppen hand strategi. Hand strejker bör vara snabb så det kan lämna en motståndare bedövas och vann 't han kunna försvara sig.Sammanfattning:

1. Muay Thai har sitt ursprung från Thailand medan Tae Kwon startade från Sydkorea.
2. Båda sport är kulturellt benägna.