Skillnaden mellan vägcykeln och Triathlon cykelVägcykeln vs Triathlon Cykel

Cyklar finns i olika utföranden beroende på krav. Vägen cykel och triathlon cykel är två olika typer av cyklar som har ett annat syfte att tjäna. De triathlon cyklar är konstruerade för att utföra i triathlon händelser. I triathlon händelser, är en mycket hög hastighet krävs för korta sträckor på cyklar. Landsvägscyklar är utvecklade för pack ridning och 'cyklar endast' händelser som kräver längre avstånd som ska täckas. Dessa två skiljer sig åt i grundutförande och struktur.

Triathlon cykel

Triathlon cyklar är utformade med en brant plats i mitten bar cykeln. Sadelröret vinkeln är omkring 80 grader. Detta orsakar vikten av den cyklist som skall eftersträvas i en riktning framåt och avlastar det totala trycket på hamstrings. Denna position är bättre i en aerodynamisk mening. Det är på grund av detta att cyklisten uppnår hög hastighet i en mindre tid som underarmarna är vilade på styret (aero staplar). Röret toppen av däcket av triathlon cyklar är vanligtvis kortare.
I triathlon cyklar skiftande redskap är närvarande vid slutet av aero bar. Detta gör det möjligt för föraren att flytta med den minsta rörelse av kroppen för att uppnå en högre hastighet.
Ramen i dessa cyklar består av folieformade bladförsedda rör. Detta görs för att minska bromskraften som verkar på cykeln genom en minskning av turbulensen som luften rör sig över cykeln och också för att göra cykeln tyngre.
Triathlon cyklar har hjul med en djup tallrik som förbättrar aerodynamiken på cykeln.

LandsvägscyklarUtformningen av väg cyklar är något annorlunda än de triathloncyklar. Sätet i denna cykel har en lutnings i en vinkel på ca 75 grader. Handtagen är placerade på ett sätt som ger maximal effektivitet och snabb responstid vilket är viktigt för pack ridning.
I landsvägscyklar växelmekanismen är belägen i mitten av den aero bar. Här, i syfte att förskjuta växlarna är en handrörelse krävs som avleder biker från de bästa aerodynamiska balans.
Ramen på väg cykel består av runda rör. Huvudtanken bakom detta är att minska den totala vikten av cykeln.
När det gäller hjul, är landsvägscyklar monteras med låg profil hjulen. Dessa reducerar den totala vikten av cykeln.

Sammanfattning:

1. Triathlon cyklar används i triathlon händelser. Dessa händelser kräver en kort rida på mycket höga hastigheter som fortskrider i en annan händelse. Landsvägscyklar används i pack ridning och längre lopp som Tour de France.
2. väg cykel och triathlon cykel skiljer sig i främre struktur, skiftande, och geometri.
3. En Triathlon cykel är dyrare än en väg cykel.
4. Triathlon cyklar är tyngre än landsvägscyklar.