Skillnaden mellan FBS och FCSFBS vs. FCS

I college fotbollsarena, bör man känna till de olika konferenser eller spel divisioner. Varje division kan variera per tillstånd, eller per land, men framför allt, gör detta helt enkelt fotboll mer spännande. I detta scenario har du fler spelalternativ för att titta på, jämfört med att titta på endast en enda division som spelas om och om igen. Fler spelare får också chansen att spela fotboll också.

FBS och FCS är två nya termer som dykt flera år sedan. Dessa villkor var ursprungligen namnges efter de olika college nivåer. Dessa nivåer avser hur väl institutet utrustad och finansieras. Om det är väl finansierad, med massor av sport stipendier erbjuds, då mest sannolikt kommer att klassas som division I. Ju lägre antalet divisionen, desto mindre finansierade skolan förväntas vara.

FBS (för fotboll Bowl delområde) skiljer sig mycket från FCS. FBS, också känd först som Division I-A, bedriver ett slags 'skål' för deras post säsongen spel. Dess spel är mindre organiserade i naturen. Omvänt, för FCS (fotbolls-EM delområde), koncentrerar denna uppdelning på ett slags slutspel som så småningom kommer att sluta med en stor mästerskapsmatchen finalen. Det finns vanligtvis 16 lag som slåss genom processen av en enda eliminering. FCS är också brukar kallas division I-AA, sitt tidigare namn.

De två divisionerna skiljer sig också i fråga om myndigheten. Även om båda är inom ramen för NCAA (National Collegiate Athletic Association), har FCS I-AA kommittén Playoff Selection. De bestämmer rangordningen av de lag som har möjlighet att spela i slutspelsserien. I fallet med FBS, deras auktoritet faller under ett oberoende organ '' skålen Championship Series (BCS), vars auktoritet är högre än NCAA.Slutligen i aspekten av stipendier, FBS skolor brukar ge 85 stipendier till 85 olika och kvalificerade spelare. FBS belönar nästan alltid dessa spelare med full stipendier, till skillnad från FCS som lutar mer till att ge bort bara delvis stipendier. De har möjlighet att välja hur många partiella stipendier de kan ge i ett år 's tid. Dessutom FCS kan också ge full stipendier, men är begränsade till endast 63.

Övergripande,

1. FBS är också känd under sitt tidigare namn, Division I-A, medan FCS är känd under sitt tidigare namn, Divison I-AA.
2. FBS bedriver skål stil efter säsongen spel, medan FCS iscensätter en slutspelsserie som använder sig av en enda eliminering.
3. FBS styrs också av ett särskilt organ, bortsett från NCAA, som är känd som BCS.