Skillnaden mellan dubbla och Full sängDet finns många olika bäddtyper och storlekar för att tillgodose behovet av olika individer. Sängen man köper är oftast bestäms av antalet individer som ska använda den. Dessutom, för vissa är utrymme också en avgörande faktor; hur mycket utrymme som finns i ett särskilt rum också svarar för valet av en säng. Normalt folk vet bara om två typer av säng; enkelsäng för en person och dubbelsäng för två personer. Men det finns andra storlekar och typer som finns samt att tillgodose andra behov hos användarna. Det skall påpekas att storleken på varje säng styrs av ett antal standarder. Sängen storlek avser de olika dimensionerna av madrassen och namnen på de standardstorlekar. Bortsett från detta, det finns mycket större variation inom ramen storleken på olika sängar. Storleken på madrassen är standardiserad och används för att göra köp och försäljning beslut.

Dubbelsäng

Dubbelsängar är allmänt känd som sängar som kan rymma två personer. I vissa delar av världen, de är synonymt med full sängar, men det är inte fallet överallt. Fram till 1960-talet, dubbelsängar var de vanligaste sängar för två personer. Normalt är de cirka 15 inches bredare än en enkelsäng. Detta säkerställer att ungefär 27 inches av sömn utrymme lämnas för varje individ. De är 75 inches lång som vanligtvis är tillräckligt för att rymma de flesta vuxna och det är ganska ovanligt att sängen slutar vara kort för någon lång person. De totala dimensionerna är 54 inches bred och 75 inches i längd. Bredden per person är 27 inches. Fördelen med en dubbelsäng är att det kan rymma två personer och passa in i ett litet rum samt. Dessutom, lakan för sängen är också billigare än de ark för king size-eller queen size-sängar. Nackdelen är att vissa par eller vuxna kan hitta sängen för smal eller känner att det är brist på utrymme. Detta är dock sällan fallet.

Full säng

En fullständig säng är också en säng som är utformad för att rymma två personer. Det är mindre än en kung eller en dubbelsäng och liknar en dubbelsäng i några av dess dimensioner. Det är också 54 inches med 75 inches och ger 27 inches per individ. Den har samma fördel av att kunna passa in i ett litet rum och billigare lakan.

Skillnaden mellan de två sängar

Från den information som lämnats dubbelsängar och full sängar verkar exakt samma. För en standardstorlek dubbelsäng, detta är faktiskt sant. Men det är bara en typ av fullständig säng men olika storlekar dubbelsängar. En av dessa är små dubbla, även känd som en trekvarts säng som är 48 inches med 75 inches. Sedan är det dubbla extra lång som är 54 inches med 80 inches. Den har samma bredd men en större längd och behandlar bristen på benutrymme några mycket långa människor möter därför.

Sammanfattning

1). Dubbelsängar har varit de vanligaste sängar för två personer2). Dubbelsängar och full sängar är desamma i de flesta delar av världen; i allmänhet båda är 54 inches med 75 inches

3). Det finns bara en typ av fullständig säng men olika storlekar dubbelsängar:

en. liten dubbel, även känd som en trekvarts säng som är 48 inches med 75 inches

b. dubbel extra lång som är 54 inches med 80 inches