Skillnaden mellan NHL 10 och NHL 11I en värld av videospel, nivån på hype och mani lyfts till högre höjder varje år när den senaste versionen av ett visst spel släpps. Lyckligtvis eller olyckligtvis, den värld vi lever i har utvecklats från de dagar då utomhussporter var den mest njutbar; och spela spel på Playstation eller Xbox är den nya trenden. Producenterna av spelen lämnar ingen sten ovänd när det gäller att upprätthålla intresset för målgruppen i sina respektive matcher. En nyare version varje år, med uppdateringar för alla laget patruller, arenor etc. och förbättrad grafik och gameplay ser till att människor så småningom behöver gå vidare till den senaste versionen oavsett hur mycket de gillar den tidigare. När vi talar om NHL 10 och NHL 11, som är mycket populär, vi är i själva verket hänvisar till två versioner av National Hockey League som kommer som videospel. NHL-serien är utvecklad av allt så kända EA-spel och publiceras av EA Sports.

NHL 10 är den 19: e spelet i NHL-serien. Det gjorde sin debut på Fest '09, i en tre dagars festival som firas sporten hockey samt Los Angeles Kings. Den ägde rum från 28 till 30 augusti i LA. NHL 10 var det första spelet i NHL-serien som släpptes inte på PC Dessutom var det utsläppt på PlayStation 3 och inte på PlayStation 2,.. den första NHL-spelet efter NHL 2000 gör det senare, när NHL 11 släpptes, spelare flyttas till den nyare versionen och som en slutlig tryck för att flytta varje spelare möjligt att den nyare versionen, alla onlinetjänster för NHL 10 avbrytas i kraft från den 1 oktober 2011.

NHL 11 släpptes för att fira tjugoårsdagen av denna serie. Detta spel hade också samma tillverkare och förläggare som NHL 10. Det var dock släpptes i Nordamerika den 7 september 2010. Alla andra regioner skulle få spelet inom de närmaste två veckorna. Den största förändringen i NHL 11, enligt producenten Sean Ramjagsingh, var en spelmotor som baserades på principerna om fysik. Detta ersatte det gamla systemet som baserades på animation. Förändringen var ett stort steg för att göra tv-spel mycket realistiskt; till exempel rörelse av spelarna i spelen, som dikteras av fysikens lagar, innebar att de inte kunde göra plötsliga svängar vid höga hastigheter och för att göra exakta svängar, var de tvungna att först bromsa. Bortsett från detta, det fanns andra förändringar såväl som inkluderade brytandet av hockeyklubbor och så vidare. Denna effekt, tillsammans med många andra bidragit en hel del att göra spelet mer och mer realistisk.

NHL 11 mottogs av spelare med stor glädje. Skillnaden mellan NHL 10 och NHL 11 var större än mellan två på varandra följande NHL-matcher i serien. Den senare hade gjort ett bra drag mot att bli en komplett och mer realistiskt spel. Precis som alla andra, som i slutet av året närmade sig, gjordes ett försök att främja den nyare versionen av NHL och den 11 januari 2013 alla nättjänster NHL 11 avbröts.

Enligt gamer recensioner, de spelare som spelade just detta spel i underhållningssyfte inte vidta de förändringar positivt; trasiga pinnar till exempel var ingenting annat än en olägenhet för dem. De fortsatte att prisa och spela NHL 10. fans av hockey som sport, men uppskattade förändringar och det faktum att videospel gjort det mer som en riktig match!Sammanfattning

1. NHL 10 är den 19: e spelet i NHL-serien; NHL 11 tjugonde, markerade tjugoårsdagen.

2. NHL 10 gjorde sin debut på Fest '09, 2009, i en tre dagars festival som firas sporten hockey i LA, NHL 11 släpptes i Nordamerika den 7 september 2010.

3. Den största förändringen i NHL 11 var en spelmotor som baserades på principerna om fysik och ersatte animering av NHL 10 och tidigare versioner; gjorde spelande mer realistisk.