Skillnaden mellan NFL och AFLNFL vs AFL

Amerikansk fotboll, eller helt enkelt fotboll, är den nationella tidsfördriv som kombinerar fysisk lek med strategisk lagsport. Målet med spelet är för varje lag att få poäng genom att föra fotbollen till slutzonen i motståndarlaget. I USA, men det finns två ligor som folk brukar förvirra: NFL och AFL.

För det första 's NFL, som hänvisar till den nationella fotbollsligan. Det' är den högsta nivån för professionell fotboll i USA. Ser tillbaka, var ligan först bildas av 11 lag i 1920. Det var bara ett par år senare att ligan officiellt heter NFL, med sin tidigare monikern är den amerikanska Professional Football Association. Idag finns 32 lag som utgör National Football League.

För det andra 'är Arena Football League, som grundades 1987. AFL består av 15 lag, och det grundades av Jim Foster. Det är speciellt klassificeras som arena, eller inomhus amerikansk fotboll. Resultatet är att i jämförelse med NFL, vilket är ett stort spel, är AFL spelas i en snabbare takt, med höga poäng har förorsakats varje lag i varje match.

Det finns också en hel del andra små skillnader mellan AFL och NFL. Längden på området för AFL mäter 50 varv, medan NFL har dubbelt så stor som mätning på 100 yards. När det gäller lag och spelar, har AFL 20 man aktivt och 4-man inaktiv roster '' medan NFL har en obegränsad roster. Även om båda ligorna använder en 15-minuters, fyra kvartal tidtagningssystem, de skiljer sig i längden på halvtid. För AFL, 'är 15 minuter, medan för NFL, det' det är bara 12 minuter. Tiden mellan pjäser är 25 sekunder för AFL, medan det 'är 40 sekunder för NFL.Sammanfattning:

1. NFL klassificeras vanligen som utomhus amerikansk fotboll, medan AFL är inomhus amerikansk fotboll.

2. NFL har en längdfält 100 yards, medan AFL har en längdfält 50 varv.