Skillnaden mellan aluminium och Carbon pilarAluminium vs Carbon Arrows

En mycket vanlig fråga från bågskyttar är som bör de skjuta kol- eller aluminium pilar. För denna fråga finns det inget sådant specifikt svar, eftersom det beror på personliga preferenser en bågskytt. Det finns dock alltid för-och nackdelar i samband med båda produkterna.

Aluminium pilskaftet skapades av James Easton, 1939. Fördelen med att använda pilar aluminium är att det har prövats och testats i årtionden. De finns i olika storlekar, och oftast till ett lägre pris än kol, och när det gäller att skjuta på mål, pilar aluminium är oftast större och mycket enklare att dra från mål. Aluminium skillnad pilar kol har en stor dra tillbaka, och det är att de böjer lätt och är mindre hållbara. Priserna är också blir högre, närmar sig pilar kol, om inte matcha dem.

pilar kol bygger på ganska ny och fortfarande under utveckling teknik, mer eller mindre 30 år gammal. pilar kol inte bara högt prissatta, men kommer i mindre mängd olika storlekar, men de är starkare än pilar aluminium. Deras ökade styrka och hållbarhet stöder också djupare penetrering av axeln i förhållande till aluminium. Aluminium pilar böjer lätt, men pilar kol kan betona och spricka, vilket innebär att de kan splittras vid fotografering. Kolfibrer ge mer flexibelt, så det gör dem mindre benägna att försvagas, eftersom de har mindre vibrationer.

pilar kol få mer fart på pilen, medan aluminium pilar är mer av ett problem eftersom de är tjocka och skrymmande. pilar kolfiber har en nackdel att de kan splittras i kallt klimat, och inte stanna sant. Bågskyttar som har använt både kol och aluminium pilar säga att pilarna kol varar bättre än 3-1 över aluminium sådana. Eftersom pilar aluminium måste rätas ganska ofta, som ger pilar koldioxid ett försprång framför dem igen, eftersom de flex och komma tillbaka till sin sanna form. Såvitt priset är berörda, kan kol återanvändas utan att böja, och är mer hållbara, som kompenserar för dess höga pris och omvandlar den till en helt klokare investering.

Aluminium pilar är ett bra val om du bara komma in bågskytte, eftersom du kan förlora många uppsättningar innan du behärskar konsten. Kol kontra aluminium är mer lämplig för professionella och äldre skyttar, på grund av sin låga vikt. Ändå föredrar många aluminium för dess riktighet och underlätta arbete jämfört med kol. pilar kol bör undersökas noggrant, eftersom spruckna pilar kan orsaka skador medan övergripande. pilar kol har också en rekommenderad dragviktsområde på axeln, och de har en axel med mindre diameter, som också är ihålig i jämförelse med aluminium.

Sammanfattning:1. Aluminium pilar är mer prisvärda och ekonomiskt för en nybörjare.

2. pilarna Carbon är dyra och lättare än aluminium.

3. Aluminium kan böjas lätt, och ofta måste rätas ut efter bara några skott.

4. pilar Carbon är starkare och inte böja, men kan splittras i kalla temperaturer.