Skillnaden mellan NHL 08 och NHL 09NHL 08 vs NHL 09

NHL 08 och NHL 09 är båda videospel släpptes av EA SPORTS, en division inom Electronic Arts Kanada, som specialiserat sig på sport videospel. NHL 08 släpptes i september 2007, medan NHL 09 släpptes i september 2008.

EA SPORTS släpper spel i serien, utmärker sig genom sin utgivningsår. NHL-serien infördes 1991 som en serie professionella ishockey videospel, med NHL hockey som den första utbetalningen. Varje år ser en introduktion av nya funktioner i serien. Senaste spelen inte bara NHL-serien, men utvidgades till att omfatta andra ligor, till exempel SM-Liiga för Finland och Elitserien i Sverige.

plattformar
Plattformarna för både NHL 08 och NHL 09 är identiska, inklusive PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360 och Windows.

Funktioner

NHL 08En av de mest slående i NHL 08 spelet är Skill Stick System, som gör det lättare för spelare att ha mer kontroll på pucken, och även tillhandahålla ett sätt att frigöra pucken och styra en spelare runt en försvarare och sedan hämta pucken för att göra en 'lockbete' eller Deke.

NHL har också 'Goalie-Mode' -funktionen, som gör det möjligt för spelare att kontrollera sina målvakt med en ny 3D-människa kamera. Dessutom ingår den funktion som gör det möjligt att skapa anpassade pjäser, där en användare kan arbeta på att skapa en anpassad spel genom att ta ett lag i praktiken läge. NHL 08 har nya kommunikationsförutsättningar med hjälp av styrenheten muller, som låter spelaren i flerspelarläget för att kommunicera. I spellägen, med hjälp av 'dynasti läge' tillåter en spelare att skapa sin dröm lag och spela fram till 'Stanley Cup'. Men den nuvarande versionen av spelet 't inkluderar fantasin utkast på PlayStation 3 och Xbox 360, men bara på PlayStation 2 och PC-versionen. NHL 08 har också förbättrade funktioner för anpassning, främst Create-A-Team funktionen som nu innehåller en färgväljaren.

NHL 09
NHL 09 bär liknande funktioner till dess föregångare NHL 08, men naturligtvis, tillade med flera nya. Nya funktioner här omfattar den defensiva skicklighet stick, hissen-stick alternativ som 's spelade in den avancerade användarläge, och soptippen och jaga. NHL 09 har också en återgång till NHL 94 kontroller, en gammal stil kontroller särskilt stöd nybörjare spelare. Istället för att använda en analog pinne, de gamla kontrollerna använder ansikts knapparna för att slutföra de flesta av de funktioner i spelet, som passerar och skytte. NHL 09 har också 'alternate tröjor' -funktionen, med verifieringskod och utökade listor som den O2 Extraliga.

Sammanfattning:
NHL 08 släpptes 2007, medan NHL 09 är en 2008 release.
NHL 09 har en gammal alternativ stil kontroller, medan NHL 08 har endast analoga spaken kontroll för fotografering och passerar.