Skillnaden mellan TKO och KOTKO vs KO

Boxning, även känd som pugilism, är en mycket populär kampidrottsgren. I en boxningsmatch, två personer konkurrerar med varandra med hjälp av knytnävarna. De kämpa tills en av dem är inte att gå på eller tills matchen stoppas på grund av skada på en eller båda fighters. De stridande måste vara av samma vikt och övervakas av en domare.

Sumererna var de första att engagera sig i fist slagsmål i 3: e årtusendet f.Kr. med sina bara nävar. Näve slåss med användning av handskar gjordes först på öarna Kreta och Sardinien 1500-900 f Kr.

Idag är boxning praktiseras i hela sporten älskande världen. Det görs med handskar under en serie av 1-3-minuters intervall eller omgångar. Det finns fyra sätt att vinna en boxningsmatch:

Om en motståndare bryter en regel och diskvalificeras vinner den andra boxare matchen.
Om det efter ett överenskommet antal omgångar det inte finns något stopp i kampen, är vinnaren bestäms av domaren 'beslut eller av domare' styrkort.
Om motståndaren slås ut (KO) och är oförmögen att gå upp innan domaren räknar tio sekunder, vinner den andra boxare med en knockout (KO).
Om motståndaren är skadad under kampen och är oförmögen att gå på, anses det en teknisk knockout (TKO) och den andra boxare vinner.

En vinst med en knockout innebär att vinnaren vann genom att orsaka sin motståndare för att bli medvetslös och oförmögen att stiga inom tio sekunder att domaren räknar. Hans motståndare är inte att få upp och är inte redo att försvara sig.Vissa boxning organisationer använder de 'tre gånger ner,' där en boxare förlorar en kamp om han nedslagen tre gånger i samma runda. Detta händer om boxaren går ner till ett knä efter att ha blivit träffad.

En teknisk knockout vinna, å andra sidan, innebär att kampen stoppas eftersom förloraren kommer att få mer ont om kampen fortsätter. Han är fortfarande är vid medvetande men gör ingenting eller mycket lite att försvara sig eller att slåss.

Sammanfattning:

1. En knockout eller KO är en win, där motståndaren inte kan komma upp innan domaren räknar till tio, medan en teknisk knockout eller TKO är en win, där kampen stoppas eftersom motståndaren inte kan gå vidare.
2. En knockout är när motståndaren görs medvetslös och är inte redo att gå upp och försvara sig medan en teknisk knockout är när motståndaren anses vara mycket skadad och kan inte gå vidare och kommer säkerligen att skada sig själv mer om de tillåts fortsätta till bekämpa.