Skillnaden mellan väg Cyklar och mountainbikesRoad Cyklar vs mountainbikes

Cyklar är pojkar 'bästa vänner. Det är bra som en sport och en övning också. När det gäller cyklar, det finns olika alternativ. Valet måste göras i enlighet med behoven. Här kommer vi att undersöka skillnaderna mellan väg cyklar och mountainbikes. den största skillnaden mellan de två ligger i ridning hastighet, ridning typ, tekniska detaljer, mekanik, och komponenter.

Båda cyklarna är konstruerade enligt föraren 'behov s. Låt oss nu titta på båda typerna av cyklar en efter en.

landsvägscyklar

Vägen cyklar är utformade för att köra på vägarna. De är snabbare och kan nå upp till en hastighet av 75 miles per timme. I enlighet därmed, de är lätta och har en smal kropp som skär vinden så mycket som möjligt. Kolet och titan ram är tunnare, och styret är formade i en kurva för att hålla biker 'kropp nära cykeln. Dessa cyklar är aerodynamiskt utformade för att ge noggrannhet och hastighet. Däcken i landsvägscyklar är tunna och mycket smidig.
Landsvägscyklar har minst antal växlar. Det görs för att skapa en smal utväxlingsförhållande. Detta, i sin tur, ökar effektiviteten hos cykeln. Dessa cyklar har inte någon avstängning. Materialet i den cykel är tillräcklig för att absorbera stötarna från de ojämna vägar. Dessa cyklar har
VCbrakes vilka är monterade vid kanten av hjulet.

mountainbikesMountainbikes görs för bättre kontroll över kuperade och bergsområden. Mountain bikes drivs av vägar. Vägen kan vara full av stenar, rötter och olika andra typer av skräp. Mountainbike kräver mer av teknik och koncentration än väg cykling. Såvitt hastighet är berörda, kör mountainbike långsammare med en medelhastighet någonstans nära till 20 miles per timme.

Ramarna för mountainbikes är bredare och bredare, och tyngre. Däcken är också brett och är täckta med massor av gummi för att öka ytarean och friktionen. Detta bidrar till en bättre kontroll av cykeln i bergsområden. Dessa cyklar har en större suspension. De är utrustade med främre stötdämpare och bakre fjädring. Några av dessa kan även ha en låsning suspension extra dämpning på vägen. Dessa cyklar har skivbromsar som är monterade på mitten av hjulet och upprätthålla ett effektivt bromssystem för nödbromsning. Dessutom är detta bromssystem bra för lerig terräng.

Sammanfattning:

1. landsvägscyklar köra på asfalterade vägar medan mountainbikes kör av vägen.
2. landsvägscyklar är lätt jämfört med mountainbikes.
3. Landsvägscyklar har en tunn ram och böjda styret. Mountainbikes, å andra sidan, har tjocka ramar och breda styret.
4. Mountainbikes är utrustade med fjädring som är frånvarande i landsvägscyklar.
5. Bromssystemet i båda cyklarna är annorlunda.