Skillnaden mellan TMJ och FMJTMJ vs FMJ

Du kanske inte riktigt intresserad av att använda ditt gevär ännu, åtminstone inte som en form av självförsvar. Men det finns andra alternativ som kan vara tillgängliga, som en jaktexpedition, eller ett träningsprogram som du vill delta i att förstå din maskin lite bättre. Nu, vilken typ av ammunition du behöver beror mycket på syftet och användningen av din pistol eller gevär, och skillnaden mellan saker som TMJ och FMJ blir frågor som du behöver svar innan du går och köper din ammunition.

Beskrivning

? FMJ, eller Full Metal Jacket, är en kula som är innesluten i ett skal av hårdmetall. Normalt är dessa kulor är öppna på baksidan lämnar en liten del av ledningen exponeras.

? TMJ står för Total Metal Jacket, och detta är också en kula; Men skillnaden är att det är helt täckt med metall, och det inte utsätta ledningen på något sätt.

Fördelar och nackdelar

? TMJ, eller Total Metal jackor, inte utsätta någon av ledningen inuti kulan vid bränning, därför gör det dem mer miljövänliga; de är starkare på hårda ytor och de don 't expandera vid nedslaget, vilket gör dem farligare. De är mycket hållbara, och kan ta en hel del hårdhänt behandling.

? FMJ, eller Full Metal jackor tenderar att avslöja en viss mängd bly vid avfyrning, och detta gör sedan olämpliga för vissa typer av verksamheter där miljön är ett problem; de är mycket tillförlitliga i att penetrera kroppen och nå vitala organ, emellertid, de gör mindre hål.

kostnaderna? TMJ, eller totala metall jackor, är dyra, och du måste hitta en mycket bra affär om du vill få ett stort antal av dem. Du kommer att behöva beräkna fraktkostnader också.

? FMJ jackor är billigare, och du kan använda dem mer frikostigt.

Det finns många skillnader i storlek och former av kulor och ammunition beroende på vilken typ av vapen du bär, och i vilket syfte du vill hantera ditt vapen. Jakt spel har också vissa regler och föreskrifter om dessa saker, och du måste se till att du använder bara vad som krävs. Men det är också mycket viktigt att förstå skillnaderna och vad de betyder i termer av makt och hållbarhet. Punkter som inte är inneslutna alls finns också, och de är mycket billigare och bra för träning där du är mer intresserad av att lära om sikta.

Sammanfattning:

1. TMJ är en kula som är helt täckt med en metallyta.

2. FMJ är en kula som är täckt med en metallyta, men inte helt täcks. Bly exponeras i vissa områden.

3. TMJ är miljövänligt, eftersom det inte finns något läckage av bly medan bränning.