Skillnaden mellan NBA och FIBA



NBA vs FIBA

Basket är en av de mest populära sporterna i världen. ? Det spelas av två lag bestående av fem spelare som försöker att få poäng genom att skjuta en boll genom toppen av ett band. ? En uppsättning regler måste följas när man spelar spelet.

Liksom de flesta sporter är basket styrs av ligor som skapar de regler som skall följas under spelets gång. ? Två av de mest populära basketligorna är NBA (National Basketball Association) i Nordamerika och FIBA ​​(Federation Internationale de Basket-ball) eller IBF (International Basketbollförbundet), en internationell sammanslutning av ligor från hela världen som NBA är medlem.

Medan basket är en amerikansk uppfinning, inte FIBA ​​inte följer US basket regler. Denna skillnad mellan de två kropparna är överbryggas som FIBA, med början i oktober 2010, har ändrat några av sina regler genom att anpassa de amerikanska.

En av de skillnader som de hade var formen av domstolen. ? NBA hade en rektangulär domstol medan FIBA ​​hade en trapets en som påverkade efterspel. ? Trapets domstolen har spelarna fånga bollen långt från korgen kräver ytterligare dribblingar innan spelarna kunde ta ett skott. ? Denna regel har redan ändrats för att anpassa NBA 's rektangulär domstol.

En annan skillnad som har ändrats är avståndet 3-punkts linje. ? Medan FIBA ​​'s var 20' 6 före oktober 2010, är ​​det nu ändras för att anpassas till NBA 'styre av att ha det vid 23' 9.

Vad som återstår en stor skillnad mellan de två är deras matchklockan. ? FIBA 's är kortare vid 40 minuter jämfört med NBA' s 48: e minuten. ? NBA 's 12 minuters kvartal ger ett team en bättre chans att göra en comeback om de är kvar av några punkter.



Antalet domare vid varje spel är också annorlunda. NBA har 3 domare tjänstgör i ett spel medan FIBA ​​har bara 2. I en NBA-spel, kan ett lag har 6 fouls innan de diskvalificeras, medan i en FIBA ​​spel det kan bara ha 5.? Bortsett från detta, de tekniska fouls i FIBA ​​spel räknas som personliga fouls.

I FIBA, kan bollen beröras av en spelare som den kommer i kontakt kanten medan i NBA bollen kan bara röras när det är över cylindern. ? Spelare kan inte spela i en FIBA ​​spel bär en t-shirt under deras tröjor.

De har också skillnader i kallandet av timeout. ? I NBA, kan timeout kallas av spelarna eller tränaren under laget besittning. ? Det gör att 6 ordinarie timeout med ytterligare 20 sekunders timeout under hälften och övertidsperioder. ? FIBA tillåter endast en timeout 60-sekund per kvartal med 2 timeout beviljas under det fjärde kvartalet.

Även om dessa skillnader är små, kan de påverka hur lag som används för att NBA 'regler utföra under internationella matcher.

Sammanfattning:
1. NBA har 12 minuters kvartalen medan FIBA ​​har 10 minuters kvartalen.
2. NBA har 3 domare medan FIBA ​​har två.
3. I NBA, kan 6 fouls få ett lag diskvalificeras medan det bara tar 5 fouls i en FIBA ​​spel.
4. Bollen kan endast röras när det är över cylindern i en NBA-spel, medan i en FIBA ​​spel det kan komma i kontakt med spelaren när den kommer i kontakt med fälgen.