Skillnaden mellan 9mm och .40 Caliber9mm vs 0,40 Caliber

Om du vill börja äga och skjuta vapen, du 'har förmodligen undrade om vilken typ av vapen till att börja med. Två vanliga alternativ är 9mm och 0,40 kalibrar. Den största skillnaden mellan 9mm och 0,40 kaliber är storleken på kulan. Konvertera 9mm till inches, får du ungefär 0,35, betydligt mindre än 0,4 tums diameter av 0,40 kaliber.

Eftersom 0,40 kaliber har en större diameter, har det också större massa, som direkt korrelerar till bromskraft av kulan. Det kommer att ge mer energi till målet, invalidiserande honom med färre kulor. Den mindre vikten av den 9mm kulan innebär att mindre energi levereras till målet. Den 0,40 kaliber är bättre i självförsvar situationer där du behöver för att inaktivera angriparen så snabbt som möjligt för att hindra honom från att få iväg något skott.

Men mellan 9mm och .40 kaliber är 9mm mycket bättre lämpad för nybörjare huvudsakligen av två skäl. Den första är den mindre mängden av rekyl som produceras av runda. Eftersom 0,40 kaliber har en större och tyngre kula, finns det också mer krut där för att driva kulan. Rekyl kan förstöra syftet med en skytt och kommer ofta orsaka nästa skott att vara utanför. Använda 9mm låter skytten vänja sig vid rekyl och justera innan vi går vidare till större omgångar. Den andra faktorn är kostnaden för kulorna. 9mm kulor är betydligt billigare än .40 kaliber kulor. Så du kan köpa mer med en given budget och skjuta mer downrange. Öva mer vässar din skicklighet som skytt som det finns ingen bättre lärare än erfarenhet.Att välja rätt skjutvapen att äga och använda är fortfarande till stor del subjektiv. Större människor kan inte känna så mycket rekyl med 0,40 kaliber än någon med en mindre resning. Eller en viss skjutvapen kan kännas bättre än en annan. Det bästa man kan göra är att försöka varje skjutvapen som du är intresserad av och besluta om vilken du gillar bäst.

Sammanfattning:

Den 0,40 kaliber har en större och tyngre kula än 9mm

Den 0,40 kaliber har bättre bromskraft än 9mm

9mm är bättre lämpad för nybörjare än 0,40 kaliber

Den 0,40 kaliber har mer rekyl än 9mm