Skillnaden mellan CG12 och CG14CG12 vs. CG14

CG12 och CG14 är premium kil modeller som erbjuds av Cleveland Golf. Dessa två modeller kommer till undsättning av golfare som vill underlätta genom en kil skott. Dessa kil modeller följa linjen av CG10 och CG11, erbjuds också av Cleveland.

För det första, låt 's tala om CG12 modellen. The Cleveland CG12 infördes av bolaget under 2007 som en efterföljare till de CG10 och CG11 modeller. Dess kil liknar CG10 med en liten skillnad i kvadrat framkant och tån. Dess kilar är gjorda av mjukare rostfritt stål snarare än den tidigare använda kol metallmatris (CMM) finns i CG10 modeller. tillåter detta utbyte av CMM det justeras till omkring två till tre grader för loft och lie.

För det andra är det Cleveland CG14 företaget 's senaste kil modell, och den använder något som kallas Gelback Technology. Den Gelback är en lätt, Visco-elastiskt material som hjälper dämpa vibrationer. Detta material är placerad på baksidan av klubben, direkt bakom träffytan för en mjuk och lyhörd känsla.

Både CG12 och CG14 använder de så kallade Zip Grooves, som är djupare U-grooves än de som finns i de tidigare kil modeller. Cleveland 's inneslutningar i de nya Zip Grooves är 25% större än de vanliga spår, och de möjliggör mer skräp sopas bort, och tillåter en renare kontakt mellan klubben och bollen.

Den CG12 och CG14 erbjuds också i klassisk, krom och svart pärla finish. Den CG14 har en begränsning med tanke på studs val. Den har två val endast (låga och standard), medan CG12 erbjuder tre: Låg, standard och hög avvisnings val.Den CG12 wedge är bäst för dig om du är en duktig spelare, medan CG14 wedge är ett spel förbättring kil, och det är mer förlåtande. Denna kil kommer att hjälpa högre handicap. Slutligen båda varianterna av CG12 och CG14 har en prislapp på runt $ 90.

Sammanfattningsvis både CG12 och CG14 lever upp till företaget 's höga standarder Även om dessa kilar använda Zip Groove Technology, de skiljer sig från varandra på följande sätt.:

1. Både CG12 och CG14 använder mjukare rostfritt stål, medan CG14 använder en extra Gelback att undvika onödiga vibrationer under träffar.

2. CG12 erbjuder låga, standard och hög avvisnings val, medan CG14 har bara de låga och standard val.