Skillnaden mellan rodel och skelettLuge vs. Skelett

Vintersport har förmodligen den mest unika av alla sporter som människan känner till. Händelserna utställningsmonter är verkligen nerv haverera. Det brukar den största mängden mod bara för att delta i en av dessa mycket ovanliga, för att inte nämna, farliga sporter. I detta sammanhang, två händelser vintern idrotts höja risknivån till det yttersta. Dessa är de rodel och skelettet. Här, i stället för spelaren rider en sluten släde fordonstyp, både rodel och skeleton slädar garanterar spelaren att rida på en bräcklig utseende, trågliknande släde, vanligen benämnd skida.

Det 'sa märklig skillnad mellan ett skelett släde och en rodel släde. Även om de färdas liknande spår, deras fysiska egenskaper varierar. I rodel glidande sport, glid slädar eller rider en pod gjord av aerodynamiskt utformade glasfiber, med böjda kanter. Denna funktion gör det möjligt för föraren viss kontroll över hans underkroppen i sina nedfarter till hastigheter så snabbt som 90 mph. Och det svåra är '' det är en fot först, uppåt (ryggläge) sport. Dessutom har denna typ av släde är sex till 9 inches längre än den hos skelettet släde.

Annars känd som pulkaåkning, gör skelett sport användning av en något annorlunda skelett släde. Dess ram inte visar de ovannämnda funktionerna i rodel släde. Det är mycket tyngre, ca 40 pounds mer än den andra. I motsats till rodel släde, reglaget av skelettet släde manövrar i ett huvud första mode. Han är också nedåt mot banan (som i liggande läge).När det gäller säkerhet, är både enmansglid sport tt till hundradels sekund. De är utan tvekan den snabbaste glid sport under vinter-OS. Emellertid är skelettet anses vara mycket säkrare än rodel. Egentligen är det anses vara det säkraste bland alla andra glid sport. Styrning skelettet släde är mycket lättare, med bara användning av fina kroppsrörelser (skiftande av vikt); Till skillnad från i rodel, där föraren behöver trycka på släden 's löpare med hjälp av sina kalvar för bättre styrning. På grund av denna enkla operation, det finns lite eller mindre tendens för skelettet ryttaren att utplånas under en sväng. Det är också viktigt att notera att båda sled typerna don 't anställa användning av raster. Därför 'är verkligen mycket svårt att garantera ryttare' det finns säkerhet från att krossas mot kyla fasta isen med hastigheter på 85mph eller högre.

1. rodel släde är en längre släde som har böjda kanter, medan skelettet släde är mycket tyngre.
2. Luge är en fötter första, framsidan uppåt sport, medan skelett är ett huvud först vänd nedåt glidande sport.