Skillnaden mellan Muay Thai och MMAThaiboxning vs MMA

Muay Thai och MMA båda tillhör en värld av kampsport. 'MMA' står för 'Mixed Martial Arts.' MMA är en strids som använder och kombinerar ett antal olika kampstilar, inklusive västerländsk boxning, Muay Thai, freestyle boxning, amatör brottning, judo, karate, brasiliansk jiu-jitsu. Andra kampstilar eller discipliner kan också tillsättas. I denna strids, det finns ingen specialisering varje strids lärs och praktiseras.

Mixed Martial Arts inleddes 1993 under framväxten av Ultimate Fighting Champion (UFC), en kämpande turnering för kampsportare. I sin debut, var MMA tidigare märkt och känd som högt i tak (NHB).

En mixed martial artist har en väl avrundad kunskap och utförande av många olika kampstilar. Detta är fördelaktigt i ett slagsmål eller mot ett jaktplan med en specialiserad strids. Den mixed martial artist kan utnyttja och kombinera många tekniker från olika stilar för att täcka eventuella svaga punkter. Mixed Martial Arts kombinerar alla de bästa stilar för att attackera. Striderna stil funktioner slående, grappling, submission, och grunden.

Utbildningen för Mixed Martial Arts är hårdare jämfört med andra specialiserade former av kampsporter. En mixed martial artist måste lära sig varje stil och kombinera dem på ett effektivt sätt i en kamp eller utbildning. Konstnärerna inom denna disciplin måste också lära sig att byta stilar snabbt.

Å andra sidan, är Muay Thai (eller thaiboxning) en specialiserad form av kampsport. Det kallas också 'konsten av de åtta delar' eftersom den använder de två händer, armbågar, knän och skenben. Det är också nationalsport i Thailand.Muay Thai har en lång historia, och det är också införlivas i thailändsk kultur med ritualer, danser och musik. Den används också i det militära utbildningen av Thailand 'väpnade styrkor. Muay Thai är en av de sorter av kickboxning. I denna typ av kickboxning, gör det användningen av en kombination av fighter' knän och armbågar i snabba, slående rörelser .

Båda kampstilar använder handskar; öppna fingrar handskar för Mixed Martial Arts och boxhandskar för Muay Thai. Dessutom kan Muay Thai fighters också bära ett huvud skyddsband för att skydda huvudet från strejker och slag.

Sammanfattning:

1. Båda kampstilar är former av kampsporter som regelbundet presenteras i kampsport turneringar eller användas i självförsvar. Båda kampstilar är också betraktas som kampsporter.
2. Mixed Martial Arts (eller MMA) är en kombination av olika kampstilar. Det har ingen specialisering och 't har en homogen egenskap. Däremot är Muay Thai en specialiserad form av kampsport. Den kännetecknas av att använda händer, armbågar, knän och skenben i slående motståndare.
3. Muay Thai kan vara en del av Mixed Martial Arts utbildning. Det är också en del av thailändsk kultur, eftersom det innebär också musik och dans. Det är också en nationalsport i ursprungslandet.
4. Muay Thai koncentrerar sig på att slå medan Mixed Martial Arts fokuserar också på slående. Dessutom, Mixed Martial Arts har också brottas och förarbete.
5. En kampsportare som praktiserar Mixed Martial Arts har en längre och hårdare träning jämfört med andra kampsportare som utövar en specialiserad strids. De kampsportare i denna strids måste lära sig att utföra och kombinera alla de grundläggande färdigheter eller allmänna föreskrifter för andra kampstilar.
6. Mixed Martial Arts kan vara fördelaktigt i en kamp sedan en mixed martial artist lätt kan ändra kampstilar och har mer teknik än sin motståndare.
7. Antalet kampstilar i Mixed Martial Arts kan variera, och kombinationen av kampstilar kan också vara många.