Skillnaden mellan vanlig Bullet och hålspetsammunitionRegelbunden Bullet vs hålspetsammunition

Bortsett från kaliber, finns det också andra sätt som kulor skiljer sig från varandra. En huvudkategori är om det är en vanlig eller en hålspetsammunition. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två är förekomsten av en kavitet. Ett regelbundet kula är en jämn, kupolliknande form, har en hålspetsammunition ett hål i toppen som varierar i storlek.

Syftet med hål i en hålspetsammunition är att tillåta den att expandera vid påverkan. När en hålspetsammunition effekter, kraften på den främre kulan tvingar den mjuka leder till spänne och expandera utåt. Även vanliga kulor upplever också expansionen när den träffar ett fast föremål, är det mycket mindre sannolikt att göra så när de träffar mjuka mål som kött.

Expansion är önskvärd i kulor för en mängd olika skäl. Den första är dess förmåga att orsaka mycket mer skada till målet jämfört med vanliga kulor. En expanderande kula skulle förbruka all sin energi på målet, genom tillämpning av mer kraft och har mer bromskraft. Den andra är dess förmåga att riva mer vävnad medan den pågår genom kroppen av målet att inte tala om att den inbäddade kula skulle vara mer dödligt för målet om inte extraheras snabbt och korrekt av en utbildad läkare eller sjuksköterska.

Regelbundna kulor, särskilt de som färdas med en mycket hög hastighet, tenderar att gå igenom mål. I de fall där målet är gömmer sig bakom något som inte är för stark, som trä eller några få skikt av tunn metall, är det mer sannolikt att passera genom barriären och träffa målet med tillräcklig kraft för att fortfarande vara effektiv en vanlig kula. Utbyggnaden av ihåliga-point kulor gör det mindre benägna att göra det. Trots det, har det fortfarande fördelarna. Hollow-point kulor är bra för situationer där civila är inblandade. Eftersom kulan inte skulle 't gå igenom målet, det finns en minskad sannolikhet för ytterligare skador på grund av civila är rätt bakom målet.Regelbundna och ihåliga punkt kulor har sina egna specifika användningsområden. Att veta vilken som passar dina behov är nyckeln att maximera kraften i din skjutvapen.

Sammanfattning:

1. Regelbundna kulor är fast medan ihåliga punkt kulor har en hålighet i mitten.
2. Hollow-point kulor är avsedda att expandera medan vanliga kulor inte.
3. Hollow-point kulor kan göra mer skada än vanliga kulor.