Skillnaden mellan NHL och AHLNHL vs AHL

Mer än casual fan skulle veta, professionell hockey i Amerika sträcker sig till en mycket större del. Det finns hockeylag i södern liksom i de kalla nordliga stater, och everyplace i mellan. Så är fallet, känner många människor inte skillnaden mellan de olika hockeyligorna i landet, som är i huvudsak mellan AHL och NHL.

AHL är American Hockey League, bestående av 29 professionella ishockey lag, och baseras huvudsakligen i USA. AHL tjänar främst som huvud utveckling plats för NHL, som är National Hockey League. NHL är en ideell förening som driver en stor ishockeyligan, bestående av 30 klubbar (franchise), där 6 klubbar är från Kanada och 24 är från USA. Denna liga betraktas som världens 's premie professionell ishockeyligan.

Den mest uppenbara faktorn differentiera dessa ligor skulle vara pengar. För att uttrycka det mer exakta termer, för säsongen 2009/10, minimilöner för AHL var $ 36.500, medan för NHL det var $ 500.000.

Som sagt, men de underliggande skillnaderna mellan de två ligorna är ganska lång och komplex. Varje liga består av mycket duktiga spelare, och tillhörighet är vanliga inom NHL och AHL, där klubbarna låna några av sina spelare, i synnerhet en målvakt, deras dotterbolag i ECHL. Generellt det 'si NHL-lag som spelare får jordade och utvecklade för AHL.

Det 'är lite annorlunda med AHL. Beträffande varje anslutningsavtalet (majoriteten), betalar NHL serien spelaren' s löner, om laget är privatägd eller inte. Arbetet med att anställa tränare och andra hockey operativ personal är ansvarig för NHL-lag, ge dem total kontroll över spelar personal. Här är utveckling anses vara den högsta prioritet, och som sådan, kvaliteten på lagen i AHL återspeglar deras moderklubben 'gratis-agent värvningar och valomgångar.Typ av spel

Det 'är alltid antagandet att skillnaden i spelet hastighet mellan de två nivåerna är en enorm. Sanningen är att skillnaden är mycket tunn, om försumbar. Den viktigaste skillnaden ligger inte i hastighet utan snarare i en kombination av skicklighet och intelligens av spelet.

Om man tittar på spelare från de olika ligorna, en del trivs i AHL, och ändå på grund av saker som storlek, upplevd kunskapsnivå, ålder och andra saker, har svårt att göra det till NHL. Detta är dock inte på något sätt utgör en rättvisande bild av kunskapsnivån för spelare på individnivå; som i själva verket kan AHL och NHL-spelare vara på samma nivå när det gäller talang och skicklighet på individuell basis.

Generellt sett, en spelare i NHL tenderar att ha ett bättre spel läsförmåga än en spelare i AHL, eller andra mindre ligor som ECHL. Det bästa sättet att visa detta är att föreställa sig att döda en straff medan dina motståndare är redan i din zon, från en målvakt 'perspektiv. I det här fallet skulle vara på din stolpe som väntar på att explodera, pucken i hörnet och en anfallande spelare med dig. i AHL, kan en top-end spelare har två eller tre alternativ, medan i NHL, kommer en skicklig spelare att kunna skapa upp till fyra alternativ, som hans förmåga att läsa spelet plus hans erfarenhetsnivå klart träffar de i AHL och farmarligor.

Sammanfattning:
AHL hänvisar till American Hockey League, medan NHL är National Hockey League.
AHL fungerar främst som grund för NHL utveckling, och som sådan, NHL erbjuder högre löner än AHL.