Skillnaden mellan Slow-Pitch och Fast-Pitch softballSlow-Pitch vs Snabb Pitch softball

Softball är en populär sport som är uppdelat i två distinkta former eller typer, den snabbt stigning och långsam-pitch. Eftersom båda formerna faller under samma spel, det finns många likheter mellan de två. Men det finns också stora skillnader i fråga om spel och andra viltrelaterade begrepp.

Den största skillnaden ligger på hastigheten och sättet att sätta bollen i spel. Som deras namn antyder, snabb stigning innebär en kraftfull och snabb leverans av bollen. Bollen levereras snabbare och rakare. Den snabba och raka sätt för leverans över plattan är det som gör bollen svårare att träffa

I motsats härtill involverar långsam-pitch kastar bollen i en båge (mellan en 6-fot och 12 fot bågen) med en måttlig bollhastighet. Bollen går upp högt och faller på plattan, vilket gör det lättare att slå.

I snabb stigning, är pjäsen beror på kanna och bollen kasta. I denna typ av softball, är en kraftfull kanna föredra eftersom han kan leverera ett kast med stor hastighet eller kan skapa bedrägliga boll rörelser för att motverka smet från att träffa bollen. I denna metod, är bollen aldrig fått i spel eftersom bollen ISN 't hit. En annan konsekvens av kannan' s mål är att slå de smet ut på plattan.

Kannorna i denna typ av spel använder en väderkvarn-typ rörelse i kasta bollen att göra bollen kraftfulla och snabbare. Trycket på spel är placerad på det offensiva laget (där kannan är medlem).Å andra sidan, uppmuntrar långsam-pitch spela smeten att slå bollen så att kulan kommer att införas in i bilden. I denna typ av spel, är det försvaret team som har trycket att spela i stället för det anfallande laget.

Snabb-pitch softball har vanligtvis nio omgångar i ett spel. Spelet spelas med nio spelare. Samtidigt långsam-pitch har endast sju omgångar och spelas av tio spelare. Den extra spelare fungerar som en spelare i ytterfälten och som en motåtgärd i ytterligare utslagning och brott.

Snabb-stigning spel tillåter bas stjäla medan det ISN 't tillåtet i slow-planen. Spelaren är skyldig att stanna på basen tills bollen slås. Utslag och double play är också vanligare i snabb stigning spel än i långsam-pitch spel.
När det gäller att slå, tillåter snabb stigning har en utsedd slagman för spelare som inte kan utföra kraftfulla träffar. För långsam stigning, finns det ingen ersättning för batting. När en spelare är redan på plattan, måste hon eller han slog bollen.

Sammanfattning:

1. Långsam-pitch och snabb stigning finns två former av softball. Båda formerna har samma regler men också många urskiljbara funktioner.
2. Den största skillnaden är sättet att kasta bollen. I snabb-pitch, bollen kastas rakt eller i en väderkvarn-typ rörelse över plattan. Kast är också kraftfull eller bedrägliga rörelser för att göra det svårare att drabbas av motståndarlaget 's smet. Å andra sidan innebär långsam-pitch kastar bollen i en båge och vid måttlig hastighet så att smeten kan slå bollen .
3. I snabb planen spelar kannan en central roll. Huvudsyftet med kannan är att se till att smet don 't slå bollen och göra smet stryk. Trycket är på det anfallande laget. Samtidigt ställer långsam-pitch trycket på det defensiva laget efter bollen är introduceras i spel. Slow-pitch uppmuntrar bollen att vara 'i spelet.'