Skillnaden mellan transport ordförande och AnpassatTransport Chair vs Anpassat

En rullstol är utformad för att hjälpa en person att röra sig när han är oförmögen att gå på grund av en sjukdom, handikapp eller skada från en olycka. Det är en stol med hjul och kan manövreras manuellt, eller den kan utrustas med en motor.

Dess första kända användningen var 6: e århundradet Kina, och det genomgick flera konstruktionsändringar tills uppfinningen i 1933 av en stål som rullstolen som är hopfällbar och lätt. Idag, rullstolar finns i olika typer och är tillverkade med olika material.

Den vanliga rullstolen, fast, är tillverkad av en stålram och plast, vinyl, eller nylon tillbehör och stoppning. Sätena värderas till 16 x 18 inches, och den är utrustad med två stora hjul på baksidan och två länkhjul framtill.

Beroende på behoven hos patienten, kan rullstolar göras enligt hans specifikationer. Det finns även rullstolar gjorda för racing och friidrott såsom elrullstolen som används för att spela fotboll och fotboll.

Rullstolar vanligtvis används av patienter som inte behöver hjälp av en annan person att röra sig eftersom de fortfarande kan använda sina händer. De kan manövrera rullstolen på egen hand, antingen manuellt eller med hjälp av kontroller i motordrivna rullstolar.En annan typ av rullstol är transport stol. Det är en speciell stol som är avsedd för patienter eller personer som inte kan gå eller använda sina armar och händer för att flytta sig med rullstolen. Dess användning kräver hjälp av en annan person för att flytta patienten till stolen samt för att transportera omkring sig i den. Det är mer stabilt byggd och lättare än standardrullstolen och är lättare att flytta runt och hantera.

Den är tillverkad av stål eller aluminium och sitsen mäter 16 x 17 eller 19 inches. Den är utrustad med fyra hjul som mäter åtta inches i diameter. De bakre hjulen är fasta och har bromsar förbundna med handtagen medan framhjulen är fästa på en vridbar vilket gör det lätt att manövrera.

Jämfört med andra typer av rullstolar, är transport stolen billigare och är vanligast på sjukhus och andra vårdinrättningar, eftersom det ger en enklare och bekvämare sätt att flytta patienter runt.

Sammanfattning:

1. En rullstol är en stol med hjul som är utformade för att hjälpa en enskild flytta runt när han förlorar förmågan att gå på grund av skada eller sjukdom, medan en transport stol är en variant av rullstolen.
2. Båda har fyra hjul; medan en rullstol har två större bakhjul och två mindre framhjul, har en transport stol fyra hjul av samma storlek.