Skillnaden mellan Pistol och gevärPistol vs Gevär

Pistoler och gevär finns två typer av skjutvapen som är tillgängliga för privatpersoner. Även om båda har samma funktion, för att avfyra en kula på ett mål, de används för olika ändamål. Den största skillnaden mellan en pistol och ett gevär är storlek. En pistol är liten och lätt dold medan ett gevär är typiskt mycket längre och nästan omöjligt att dölja. Pistolen 's ringa storlek är också bättre på nära håll som du kan manövrera en mycket snabbare än med ett gevär.

Eftersom de flesta pistoler är små och inte har en hel del makt, är det tänkt att avfyras från handen; utlåning till dess stora smidighet. Med gevär som är avsedda att skjuta rundor på mycket högre hastigheter, är det viktigt att avfyra vapnet från axeln för att öka noggrannheten och för att bättre absorbera rekylen produceras vid eldning.

Ett gevär har en mycket mer räckvidd jämfört med pistoler. Medan pistoler har en räckvidd på mindre än 100 meter, kan prickskyttegevär träffa mål mer än 2 kilometer bort. Detta beror till stor del på längden av dess fat. Ju längre fat innebär att kulan utsätts för den explosiva kraften för en mycket längre varaktighet, vilket ger det mer hastighet. Ju större mängd spin att räfflad pipa ger ökar också noggrannheten av vapnet, så skytten kan syfta till en mycket långt mål och fortfarande slå den. Dessa är mycket användbara för krypskyttar under strid och för jägare som riktar spel.Det finns också en annan typ av gevär som fokuserar mer på eldkraft än på bredd och exakthet. Dessa är de automatiska gevär som M16 och AK-47. Deras främsta fördelar jämfört med pistoler är större antal kulor som de bär på den mycket större eldhastighet. På grund av detta, misshandel lag som SWAT bär alltid gevär som deras huvudsakliga vapen. En pistol hålls som en sekundär vapen i fall problem uppstår med den primära. Dess ringa storlek och minimal vikt 't hindra användaren när han flyttar runt.

Sammanfattning:

Ett gevär är längre än en pistol
Ett gevär är tänkt att avfyras från axeln medan en pistol avfyras från handen
Ett gevär har en större effektiv räckvidd än en pistol
Ett gevär kan hålla fler kulor än en pistol