Skillnaden mellan löparskor och promenadskorLöparskor vs promenadskor

Löpning och promenader är två separata åtgärder som innebär olika fot rörelser. Följaktligen är de skor utformade för att passa behoven hos foten. Promenader och löparskor är karaktäristiskt annorlunda.

Löparskor
Löpning involverar rask aktivitet. Det söker stöd av två till tre gånger kroppsvikt. Det finns stunder då ingen av foten är i kontakt med marken. I handlingen att köra, den yttre hälen möter störst effekt, och sedan vikten fördelas över hela foten. Denna åtgärd rör sig i ett 'S' mode genom foten.
Löparskor är utformade för att passa denna rörelse och hjälpa fötterna i denna rörelse. De har omfattande dämpning som skyddar fötterna och förhindrar hälen från att bli sårad. Denna extra dämpning adderar till vikten av skon. Så löparskor är tyngre jämfört med promenadskor.

Dessa skor är också utformade med extra nät. Nätet i skon avleder överdriven värme som alstras under rigorös träning och därefter håller fötterna kyls. Dessa skor ger flexibilitet och stöd för den fotvalvet. De kontrollerar också pronation, det vill säga, för aktiv rullning av foten genom att tillhandahålla extra styvhet till sulan. Löparskor är i grunden utformad för rörelse framåt. Dessa typer av skor saknar omfattande stöd i sidled.
Löparskor finns i butiker med priser från $ 80 till $ 160.Promenadskor
Walking innebär mycket mer markkontakt jämfört med löpning. Medan promenader, spelar foten 't pronera och inte heller utvecklas så mycket chock. Promenadskor är byggda att hålla dessa saker i åtanke.
Promenadskor behöver inte extra stötdämpning. I själva verket borde promenadskor vara lättare. För att uppnå detta är extra stötdämpning skjul för att producera en lätt sko. I sin tur, dessa skor har extra stötdämpare för att skydda hälen och trampdynan. Närvaron av stötdämpare förhindrar fot, ankel och häl skador.
Promenadskor har en vinklad klack. Detta görs för att bibehålla vinkeln när fötterna i kontakt med marken. Dessa skor har större flexibilitet för att öka tryck under toe-off tid. De är stela vid fronten.
Ett par bra promenadskor kommer att finnas i en prisklass på $ 75 till $ 120.

Sammanfattning:

1. Löparskor har extra dämpning medan promenadskor inte.
2. Löparskor är styvare medan promenadskor är mer flexibla.
3. Löparskor är tunga medan promenadskor är lätta.
4. Löparskor har extra nät medan promenadskor saknar extra ingrepp.
5. Löparskor är dyrare än promenadskor.