Skillnaden mellan Cyclocross Cyklar och Road BikesCyclocross Cyklar VS Road Cyklar

Cylocross och landsvägscyklar är två distinkta typer av cyklar används av många cyklister och cykelentusiaster.

En cyclocross cykel (även känd som 'cross' och 'CX'), är en cykel som är avsedd för Cyclocross händelser. I dessa händelser, är cykeln måste lyftas av biker beroende på hinder eller hinder i vägen. Cyclocross händelser och cyklar är mycket populära i Europa.

Å andra sidan, är en väg cykel en cykel utformad för konkurrenskraftig landsvägscykling eller fritid cykling. De kallas också 'roadies' och 'racercyklar.'

Den cyclocross cykel 'design gör cykeln för att tåla ett antal kurser som gräsplaner, grusvägar, asfalt, sand, lera och små vattendrag. Cyklarna kan användas för väg ridning, off-road ridning och turridning . Genom detta avseende är Cyclocross cyklar anses mångsidiga cyklar. Samtidigt är landsvägscyklar utformade för vägar eller en slät och banat väg. De är stora fordon för höga hastigheter och långa avstånd.

Utformningen av varje cykel är nästan identisk. Den Cyclocross cykel, i sig, är en korsning mellan en väg cykel och en mountainbike. Emellertid gör deras användning designen skiljer sig från varandra. Cyclocross cyklar har en burlier, segare ram. Ramen kompositionen är vanligtvis aluminium och kol för professionella cyklar och stål och titan för standardtyp. Ramen är utformad för maximal styrka. Dessutom har cykeln även ett brett fälg för att rymma både breda och smala hjul. Däck kan vara så bred som 30-35 millimeter, men kan också förses med 23 millimeter däck. Den har två uppsättningar av bromsar, den fribärande broms och de normala bromsarna. Dessutom har ofta cykeln en enda, front kedja.Ett annat särdrag hos cyclocross cykeln är att den har en bakre bromskabel som tillåter cyklisten att utföra cykeln i ett fall med ett hinder.

Samtidigt har vägen cykeln sina egna egenskaper. Den har en ultralätt ram ofta gjorda av aluminium eller tunt stål. Cykeln använder 23 millimeter däck och bromsok för bromsar. Det har bara en uppsättning bromsar. Designen möjliggör en mer aerodynamisk position.

En väg cykel har vanligen 2 kedjor, en kedja med 39 tänder och en annan med 59 tänder. Dess däck är vanligtvis pumpas till ett högt tryck och har oftast ingen tråd mönster.

Sammanfattning:

1. Både Cyclocross och landsvägscyklar finns två typer av cyklar. De har samma ramform, det finns ingen fjädring på båda cyklar, de använder magra däck, har låg profil säten och lätta ramar. Anledningen Cyclocross och landsvägscyklar har liknande egenskaper beror på cyclocross cykeln har en kombination av egenskaper från berget och landsvägscyklar.
2. Cyclocross cyklar används för Cyclocross händelser medan landsvägscyklar används för väg racing händelser. Händelserna diktera utformning och funktion varje cykel. Till exempel måste cyclocross cykeln vara lätt och tålig eftersom cyclocross händelsen är fylld med många hinder eller i ett hinder ras inställning. Men landsvägscyklar tänkt att vara snabb och lätt i en hastighet ras.
3. cyclocross cykel ram är hårdare men ändå lätt gjort med aluminium med kol eller stål med titan. Däremot är ramar av landsvägscyklar görs med antingen aluminium eller stål.
4. Cyclocross cyklar har en bredare kant för att rymma både breda och smala däck medan väg cykel fälgar passar endast däck så bred som 23 millimeter.
5. Väg cyklar bara har en uppsättning bromsar, till bromsok bromsar vara exakt. Men Cyclocross cyklar har två uppsättningar, den normala typ av bromsar och en fribärande broms.
6. cyclocross har en speciell funktion som kallas en bakre bromsvajern som gör det möjligt för cyklisten att bära cykeln. I landsvägscyklar, kan det finnas fästen för vattenflaskor och andra förnödenheter.
7. Cyclocross cyklar har tyngre men kraftigare material. I motsats, landsvägscyklar har ljus och känsliga komponenter.