Skillnaden mellan PPK och PPK / SPPK vs PPK / S

Är du förtjust i vapen? Om så är fallet, don 't leksak med dem i minst. När det gäller vapen kvalitet, det finns ett visst märke som ofta kommer till minnet av ivrig vapenvän. Detta är de Walther PP pistoler. Dessa vapen är oftast halvautomatiska i naturen. PP pistoler är den fasta typen fat, och dess tidskrift är enda kolumn. Några av de mer specifika vapen är PPK och PPK / S.

Bland de två är PPK klassen den vanligaste, åtminstone då. Helt kallas Polizeipistole Kriminalmodell är det annars dubbad som den gemensamma polisen pistol, eller detektiv pistol. Det kallas så eftersom dess storlek gör det mer lämpade för hemliga operationer, eftersom det kan döljas bättre under ett 's vanlig kläder. Det är mindre än PP pistol, och dess grepp är kort också. Med detta, dess tidskrift kapacitet är på något sätt minskas.

Den PPK pistol skapades och släpptes redan 1931. På grund av gun 'rika historiska bakgrunden och sipprar fame, har den använts i filmer som den populära James Bond-funktionen serien varumärket pistolen Bond själv. Det var också pistolen används av den nazistiska 'militära polisen. Vanhedrande var det vapnet som används av Hitler i hans självmord.

PPK / S pistolen är i grunden densamma som den PP, men med en PPK slide. Det utvecklades vid en senare tidpunkt än både PP och PPK. Det gjordes efter ratificeringen av 1968 Gun Control Act (USA). Denna lag har förbjudit eller spärrad andra pistol klasser som inte uppfyller 'standard' riktlinjer för pistoler. Följaktligen är PPK var en av de typer som sakta höll på att utplånas. Det misslyckades att passera importpunkter testet med endast en poäng. På grund av detta, Walther samman kvaliteter PP och PPK att skapa en ny pistol. Genom att kombinera ramen för PP med pipan (och sliden) av PPK, har Walther utvecklat PPK / S-version. Resultatet är en pistol som var faktiskt en liten bit tyngre än dess två föregångare. Men lagt vikt (1. 8 oz tyngre) är den faktor som gjorde PPK / S passerar import test; blir därmed den nya pistol standard Walther.

Aktuella versioner av PPK / S, särskilt de som tillverkas av Smith \u0026 amp; Wesson, har några mindre ändringar till sin ursprungliga utformning. Nu har det bättre skydd för skytten genom att förlänga sitt grepp tang. Detta skyddar användaren mot glid bites (en vanlig problem påträffas med den ursprungliga PPK / S).1. PPK / S är lite tyngre än PPK pistol.

2. PPK / S är en nyare pistol modell jämfört med PPK.

3. PPK / S passerade importpunkten provning som krävs i USA

Total höjd: 104 mm (4 1 i)

Vikt: den PPK / S väger 51 g (1. 8 oz) mer än PPK
Den PPK / S Magasinet rymmer en extra runda i båda kalibrar.