Skillnaden mellan AR-15 och AK-47 gevärSkillnaden mellan AR-15 och AK-47 Rifles- Vilket är bäst för dig?

AK 47

I årtionden har det funnits en rivalitet mellan AR-15 och AK-47. Båda är tillförlitliga gevär plattformar och båda har sina egna fördelar över den andra. Polis, civila och militära använda båda vapen i stor utsträckning, men om du måste välja det ena eller det andra så ska du lära dig om skillnaden mellan dem innan du gör ditt beslut. AR-15 och AK-47 har båda spelat en viktig roll i länder runt om i världen under de senaste 50 åren. AK-47 designades av Mikhail Kalishnikov och infördes 1949, och AR-15 byggdes av Armalite, säljs till Colt, och sedan blev tillgängliga 1963.

AR-15 och AK-47 Konstruktion
Naturligtvis det mest uppenbara skillnad mellan gevär är deras kaliber, men andra stora saker att tänka på är tillförlitlighet, pris, komfort och precision. AR-15 gevär skjuter vanligtvis 5. 56x45mm ammunition, är lätta vikt och mer exakt. Men de ofta kostar dubbelt så mycket som en AK-47 gör och de är benägna att fungerar i smutsiga miljöer. AKS skjuter vanligtvis 7. 62x39mm ammunition, väger mer, kostar mindre, är mindre exakt, och funktion i stort sett alla förhållanden. Släpp en AK-47 i leran, rulla runt i dammet, och det kommer fortfarande att skjuta. Dessa ensamma egenskaper är oftast en avgörande faktor för många köpare. AK-47 är byggd för tufft arbete så är det ofta en favorit för dem vad använda den för självförsvar eller på jobbet. AR-15 brukar gynnas av skyttar som skjuter för en hobby. Med detta sagt, båda pistolerna är ganska spännande att ta till området.

AR-15Det Nitty Gritty på båda Gevär
Om du är fortfarande osäkra mellan AR-15 och AK-47, överväga vilka specifikationer hittar du mest önskvärda. När det gäller vikt, tar AR-15 ledningen. Det väger 7. 8 pund när den är tom, medan AK-47 väger 9,5 pund. Tänk på att den exakta vikten varierar också från tillverkaren.

AR-15 vinner även när det gäller att utgångshastighet på 3.200 fot per sekund jämfört med AK 's 2.346 fot per sekund. Hastigheten påverkar också sitt sortiment och AR-15 återigen är överlägsen med upp till 600 varv. Det Ak -47 stannar kort vid en 400 yard rad. Allt detta i åtanke, AK-47 är i grunden en billigare, mer tillförlitlig gevär som är mindre exakt än AR-15. vilken av de två är bättre för dig beror helt på vad du skulle föredra.