Skillnaden mellan XD och XDM Polymer pistoler XD vs XDM Polymer pistoler

XD och XDM är polymer inramade halvautomatiska pistoler som säljs av Springfield Armory men tillverkas i Kroatien. Den 'XD' står för 'extrem plikt', och många pistol användare kan intyga att dess robusthet. XDM är i grunden en gren av XD linje som presenterar en hel handfull förbättringar. XD och XDM har sina egna varianter med olika typer av ammunition.

En viktig förbättring i XDM modellen är användningen av en längre match grade fat. Medan XDS har 3 eller 4-tums fat, de XDMs har 3. 8 och 4. 5-tums fat. Ett undantag från detta är det XD Tactical som har en 5-tums fat. Ju längre fat, desto mer exakt pistolen vara eftersom det ger kulan mer räfflingen tid och en sannare bana.

En annan stor skillnad mellan XD och XDM pistoler är antalet omgångar som kan ingå i ett magasin. I detta avseende, XDM pistoler vinna över XD eftersom det kan ha fler rundor per magasin. Den faktiska skillnaden varierar mellan pistol varianter men kan variera allt från två till fyra kulor mer. Det är värt att notera dock att sälja XDM är olagligt i Kalifornien. Den främsta orsaken bakom detta är inte vapnet utan en kalifornisk lag som förbjuder pistoler från att ha mer än tio rundor per magasin. Eftersom vissa XD pistoler har tillgängliga tidningar med en kapacitet på tio kulor, de är därför tillåtet att sälja i Kalifornien. Det 'är bara en tidsfråga, men innan Springfield släpper tidskrifter som överensstämmer med tio runt regeln.

En fin touch till XDM linjen är tillsättningen av utbytbara rygg band med ett par redan ingår. Tillbaka remmar aren 't verkligen viktigt eller ens behövs för pistolen att arbeta,. Bara läggs någon tröst när den hålls i handen föränderliga ryggbanden ger användaren vissa val och möjligheten att ersätta det när det har slitits ut.Den sista skillnaden mellan XD och XDM pistoler är priset som XDM är dyrare jämfört med XD. Men många människor säger att XDM är värt det som de förbättringar och ytterligare poster (dvs hastighet lastare och många fler) mer än kompenserar för priset.

Sammanfattning:

1. XDM är en gren av XD polymer pistoler.
2. XDM har en längre och bättre fat än XD.
3. XDM håller typiskt flera omgångar än XD.
4. XDM är för närvarande olagligt i Kalifornien medan XD ISN 't.
5. XDM har utbytbara bakre remmarna medan XD 't.