Skillnaden mellan Aikido och aikijutsuAikido vs aikijutsu

Aikido och aikijutsu är kampsport former av Japan. Även de två är populära kampkonstformer, är Aikido mer populär än aikijutsu. De två konstformer har liknande stridsteknik, men det betyder inte att de är samma.

Känd som japansk kasta konst, är Aikido främst baserad på tekniken med hjälp av motståndare 's vikt mot sig. Å andra sidan aikijutsu är en kampsport form som innefattar kasta konst Aikido tillsammans med andra tekniker som brottas, kasta och slående.

När man talar om strejk, använder Aikido endast mycket få jämfört med aikijutsu. När man jämför stilar, har Aikido en mjukare stil medan aikijutsu har en hårdare stil. Medan Aikido har en defensiv karaktär, har aikijutsu en strids natur. Aikijutsu främst utformad under inbördeskrigen i Japan och som är avsedda att döda eller lamslå en motståndare.

Aikido manligt fokuserar på mer motstånd teknik jämfört med aikijutsu. Å andra sidan i aikijutsu, är det inte stötande teknik som har en övre och än den defensiva teknik. Till skillnad från Aikido, aikijutsu fighters använda mer kraft för att attackera och hålla motståndaren.

Morihei Uyeshiba krediteras med att utforma konstformen av aikido. Aikijutsu bildades från Aikido. Det tog över två decennier för omvandlingen av aikido till aikijutsu. Under sin omvandling, hade maj namn som Daito-ryu aikijujutsu, Uyeshiba ryu, Tenshin-ryu aikijujutsu, aiki budo Takemuso aiki budo och slutligen aikido kamp konstform. Det var Prince Teijun som lade grunden till den konstform av aikijutsu under det nionde århundradet. Även om konstformen fördes vidare i många generationer, var det från 1180 's som konstform utvecklat olika sofistikerade tekniker.

Sammanfattning1. Aikido är huvudsakligen baserad på tekniken med hjälp av motståndare 's vikt mot sig. Å andra sidan aikijutsu är en kampsport form som innefattar kasta konst Aikido tillsammans med andra tekniker som brottas, kasta och slående.

2. Aikido har en mjukare stil medan aikijutsu har en hårdare stil. Medan Aikido har en defensiv karaktär, har aikijutsu en strids natur.

3. Aikido manlig fokuserar på mer motstånd teknik jämfört med aikijutsu. Å andra sidan i aikijutsu, är det inte stötande teknik som har en övre och än den defensiva teknik.

4. Till skillnad från Aikido, aikijutsu fighters använda mer kraft för att attackera och hålla motståndaren.