Skillnad mellan stål och aluminium CyklarStål vs Aluminum Cyklar

Människor har ofta en viss förvirring när man köper cyklar. De kan tänka två gånger om att gå på stål eller aluminium, som är de vanligaste materialen som används för att tillverka cyklar. Tja, aluminium- och stål cyklar har sina egna egenskaper och kvaliteter.

När man talar om styrkan i de två cyklar, är stål starkare än aluminium. En annan skillnad som kan ses mellan de två cyklar är att aluminium cyklar är lättare i vikt än cyklar stål. När cyklarna är lättare, de levererar mer fart, vilket innebär att aluminium cyklar är snabbare än cyklar stål.

Man kan ha en stel känsla medan ridning aluminium cyklar. Dessa aluminium cyklar är mjukare och de kommer i mindre spänning och kompression.

När man jämför de rör som används i de två cyklar, är starka och större rör som används för aluminium cyklar jämfört med cyklar stål. Aluminium cyklar har starka rör, och de flex mer än cyklar stål.

När man talar om livslängd av två cyklar, cyklar stål har mer utmattningslivslängd än av aluminium cyklar. Jo, men cyklar stål har en längre livslängd, kräver de mer underhåll än aluminium cyklar. Stål cyklar måste rengöras med jämna mellanrum för att förhindra rost. Tvärtom, aluminium cyklar är mycket lätt att underhålla.En annan skillnad som kan ses är att när cyklar stål misslyckas, de böja. Å andra sidan, när aluminium cyklar misslyckas, de spricka och brytas sönder. Tja, aluminium cyklar är också svårare att reparera jämfört med cyklar stål.

Nu, när man talar om pris, aluminium cyklar kostar mer än cyklar stål.

Sammanfattning:

1. Stål cyklar är starkare än aluminium cyklar.
2. Aluminium cyklar är lättare än cyklar stål.
3. Aluminium cyklar leverera mer fart än cyklar stål.
4. Starkare och större rör används för aluminiumcyklar jämfört med cyklar stål.
5. Stål cyklar har mer utmattningslivslängd än den hos aluminium cyklar.
6. När cyklar stål misslyckas, de böja. Å andra sidan, när aluminium cyklar misslyckas de att spricka och brytas sönder.