Skillnaden mellan UFC och WECUFC vs WEC

När du har en kärlek till en sport som brottning, fotboll eller basket, kan du få förväxlas med förkortningarna för de olika idrottsföreningar. Samma sak gäller med brottning, där två namn ringer bekant: UFC och WEC.

UFC står för Ultimate Fighting Championship, som grundades 1993. Det 'är ett privat företag som sysslar med mixed martial arts marknadsföring, och har sitt huvudkontor är baserade i Las Vegas, Nevada.

WEC, å andra sidan, står för World Extreme Cagefighting. Det hör till MMA eller Mixed Martial Arts främjande kategori, som är en 'systerbolag' av UFC. Både UFC och WEC ägs och produceras av Zuffa. Vid en jämförelse med UFC, är WEC en yngre företag som faktiskt använder samma uppsättning regler som dess systerbolag.

En av de tydliga skillnader mellan de två är att WEC håller sina matcher i en mindre åttkantig bur, jämfört med den ursprungliga 'Octagon' i UFC slagsmål. Det finns flera viktklasser under UFC som omfattar lätta, weltervikt, mellanvikt, lätt tungvikt och tungvikt. För WEC, divisionerna omfattar lätt, fjäderlätt, bantamvikt och Mellanvikt.

Eftersom både UFC och WEC är under ägandet av Zuffa, det finns oftast spekulationer där de två kommer att Unified. Men det finns många skillnader mellan de två, så enande verkar vara en avlägsen föreställning. Detta är särskilt sant eftersom WEC är mer inriktad på lätta klasser, medan UFC har alla viktklasser.Sammanfattning:

1. UFC är en större och äldre organisation, medan WEC är en mindre och yngre organisation.

2. UFC fokuserar på mixed martial arts, som spelas i oktagon buren, medan WEC är också inriktad på mixed martial arts, men spelas i en mindre åttkantig bur.