Skillnaden mellan Carbine och gevärKarbin vs Gevär

Om du 're ny skjutvapen, du' ll befinner dig frågar om skillnaderna mellan olika vapen, specifikt karbin och gevär. Denna isn 't verkligen överraskande eftersom de två ser lite lika i utseende. Men när du använder dem, du' ll finna att karbin och gevär fungera annorlunda.

Först av allt, är den mest uppenbara skillnaden mellan karbin och geväret i sin längd. En karbin levereras med en kortare pipa och är därför lättare. Hence, vissa kommenderar vilja utnyttja en karbin under en skärmytsling eftersom det 'är lättare att hantera. Naturligtvis spelar denna' t betyder att en karbin är mer exakt eller effektiv än geväret. I själva verket, med korrekt hantering, där 's ingen anledning till varför ett gevär blir mindre exakt än karbin.

Fysik, dock spelar en stor roll i hur mycket ström som backar upp en kula när avfyras från antingen en karbin eller ett gevär. Eftersom vapnet är längre, expanderande luft har mer tid för att producera energi för att öka effekten av projektilen. Därför är inte bara ett gevär tyngre, men föraren kunde faktiskt känner mer makt kommer från geväret när de skjuter.

Termen 'gevär' hänvisar också till det faktum att pipan på vapnet är 'räfflad' eller räfflad. Detta innebär att när projektilen lämnar vapnet, anpassar det en viss dragning som förstärker kraften bakom skottet. Av denna anledning blir projektilen stabilare eftersom det whizzes i luften, vilket förbättrar noggrannheten. Naturligtvis 'spin' av kulan innebär också att det skulle resa en förutsägbar väg mot målet. Närmare bestämt en kula skjuten från ett gevär reser 1-2 centimeter för varje 100 meter, så länge det inte finns någon vind som skulle förändra kulan. Av denna anledning individer som bär ett gevär har mycket mer av en chans att förutsäga var kulan skulle slå.

Å andra sidan, kulor sköt från en karbin resa långsammare genom luften och är därför utsatt längre tid att yttre faktorer som gör deras väg mindre noggrann. Som nämnts ovan, är dock skillnaden i exakthet mellan de två inte så stor och skulle kunna övervinnas genom korrekt hantering av vapnet.

Några exempel på en karbin inkluderar den amerikanska M4, den israeliska Galil SAR, och den indiska MINSAS.

Under tidigare år, hade gevär inte riktigt har linjer i sina tunnor som minskade noggrannheten av skjutvapnet. Av denna anledning fick soldaterna vanligtvis berättade att bilda en linje och helt enkelt börja filma. På så sätt kan de vara säkra på att slå fiendens soldater, även om de inte är säker på riktigheten i sina skott. Några exempel på gevär inkluderar den amerikanska 0,30-06 M1903 gevär och Mauser M98. Tidigare gevär vapen faktiskt kom med bajonetter i ena änden gör det möjligt för föraren att 'hugg' fiender när de var låg på ammunition.De flesta misstag en AK-47 C en av de mest populära skjutvapen används i filmer idag C som ett gevär. Emellertid är anordningen faktiskt automatkarbin som är anmärkningsvärt skiljer sig från en vanlig gevär särskilt på storleken av patronen med den vanliga gevär med en större.

I huvudsak, är skillnaden mellan en karbin och ett gevär längden. Vissa skulle till och med gå så långt som att säga att karbiner är kortare versioner av ett gevär. I själva verket är några carbines enkelt modelleras från välkända gevärstyper.

Sammanfattning:

1. Ett gevär levereras med en längre fat än en karbin.

2. Pipan av ett gevär har spår i det producerar ett 'spin' på kulan.

3. Carbines är lättare på grund av den kortare design.