Skillnaden mellan Aikido och JudoAikido vs Judo

En hel del studenter som tar upp kampsport klasser vet bara några stilar. De flesta av dem tenderar att tänka på Taekwondo, Hapkido, Kung fu och Karate. I själva verket finns det hundratals kampsporter och endast ett fåtal av dem undervisas på gym eller dojos.

Aikido och Judo är andra former av kampsporter som vanligtvis är associerade med Japan. Även om det är ganska svårt att göra en direkt jämförelse mellan de två, vissa variationer i strategi eller taktik gör var och en unik.

Morihei Ueshiba utvecklade Aikido baserat på hans filosofi, religion och kamp studier. Denna typ av konst översätts ofta som 'Vägen harmonisk anda' eller som 'Vägen att ena (med) livsenergi.' Ursprungligen är det primära målet för denna teknik för att skapa en konst att skydda utövare mot motståndare medan du gör lite skada på deras angripare så mycket som möjligt.

Denna typ av kampsport utförs genom att kombinera rörelsen hos motståndaren och omdirigera kraften istället för att motsätta det. Denna teknik kräver bara lite fysisk styrka eftersom endast vänder och in rörelser används.

Aikido är klassad som en av de starkaste kampsport och det rekommenderas för personer som vill lära sig självförsvar. Denna kampsport är främst inriktad på att försvara sig mot motståndare samtidigt som de orsakar några skador som möjligt.

Kampsporten Konceptet bakom Aikido är baserad på en filosofi att uppmuntra självförsvar med liten ansträngning bara och mindre motion behövs. Många föräldrar registrera sina barn i olika kampsporter klasser som lär Aikido på grund av sitt koncept. Dessutom kan lära Aikido tekniker lätt att lära och utföras av vem som helst, oberoende av en 'styrka, smidighet eller storlek.

Aikido är nu lärs ut i olika stilar, med bredare sortiment inriktning och tolkning. Men dessa nya stilar har samma tekniker som conceptualized av Ueshiba och de flesta av dem som berörs på välbefinnande motståndaren.

Judo är en japansk kampsport och kampsport som skapades av Dr. Jigoro Kano i 1882. Dess tävlingsmoment gör den unik. Utövaren måste kasta motståndare till marken, få dem att immobilisera, strypa eller kväva dem, eller dämpa angriparna använder en grappling manöver. Slående motståndare med hjälp av vapen, är händer och fötter undervisas i Judo klasser. Judo visas med hjälp av allmänt erkända standarder som används av alla lärare som undervisar denna typ av kampsport.

Judo innehåller olika tekniker i rullande, falla, kasta, joint låsning och slående. Denna kampsport är främst inriktat på att kasta sina motståndare. Kastar delas in i två grupper: stående tekniker och offer tekniker. Stående tekniker består av rörelser som använder sig av ben, fötter och höfter. Samtidigt offer tekniker stilar som kommer att kräva en kastare att falla i ryggen eller sidan.När det gäller motion och fitness, är Judo den exakta motsatsen till Aikido. Människor kan dra nytta av denna teknik för att bygga upp sin uthållighet och styrka. Jämfört med Aikido är Judo mer intuitivt och det är främst inriktad på att kasta med en motståndare 's fart och storlek mot honom.

Sammanfattning:

1. Både Judo och Aikido har sitt ursprung i Japan.

2. Aikido är en form av kampsport som ursprungligen avser att försvara sig från motståndare medan du gör lite skada på dem.

3. Judo är en kampsport som behöver fysisk styrka för att kasta motståndare till vuxen och immobilisera dem.

4. Olika Aikido stilar finns nu men delar samma begrepp som används av Morihei Ueshiba.

5. Aikido kan utföras av vem som helst, eftersom det spelar ingen 't kräver för mycket fysisk styrka.