Skillnaden mellan Longboard och skateboardFrån utsidan, en longboard och en skateboard verkar densamma. Men de två sporter har distinkta skillnader som den avslappnade åskådare kanske inte märker. Men om du funderar på att komma in ombord sport eller trick eller tror att du behöver en miljövänlig ridning ombord, hjälper det att förstå skillnaderna mellan longboard och skateboard.

I denna artikel presenteras för dig de viktigaste skillnaderna mellan de två kartongtyper.

Men först, låt 's få lite bakgrund om hur landkorten fanns på plats.

Skateboard, eftersom de två ombordstigning sport är löst kallas, började på 1940-talet och 1950-talet som en följd av surfare 'söker efter ett alternativ till att surfa för de tillfällen då haven var fortfarande med mindre vågor. Experiment ledde tillsats av rullskridsko hjul. Detta bidrog till att replikera spänningen i surfa på land. från och med då var skateboard omvandlas på olika sätt för att passa olika applikationer. Således var de idrottsliga styrelser specialiserade i skateboard och longboard.

Skillnader mellan Long och skateboard

Nedan är de sex viktigaste skillnaderna mellan en longboard och en skateboard:

Deck Storlek;

Hjulstorlek;

Hjulbas Storlek;

tillämpningar;

Fart; och

Terräng Lämplighet.

Däckstorlek

Däck storlek är den mest uppenbara skillnaden mellan longboards och skateboards med longboard är både längre och bredare än skateboard.

longboards

Det finns ingen exakt standardlängd, longboards sträcker sig i allmänhet mellan 33 inches (84 cm) och 59 inches (150 cm). Deras bredder variera mellan 9 inches (22. 8 cm) och 10 inches (25. 4 cm).

skateboard

Skateboards sträcker sig typiskt mellan 28 inches (71 cm) och 33 inches (84 cm) i längd och mellan 7 inches (omkring 18 cm) och 10,5 inches (27 cm) i bredd.Medan på ett ögonblick, de longboards och skateboards verkar liknande i form, är det faktum att både komma i olika former som är anpassade till den specifika användning de är avsedda för.

Hjulstorlek

Hjulen på en skateboard är relativt mindre och smalare än de på en longboard. Dessa hjulstorleksskillnader hjälpa passa de två typerna av skivor till sina ansökningar. De större hjulen på en longboard hjälpa longboarder färdas snabbare, medan de mindre hjulen på en skateboard hjälp av skateboarder behålla balansen genom att sänka tyngdpunkten. Förutom storlek, de longboard hjulen är mjukare, vilket gör longboard bekvämare att rida över längre sträckor.

Longboard hjul storlek varierar mellan 2. 6 inches (6. 5 cm) och 4. 2 inches (10,7 cm).

I motsats, skateboard hjuldimensioner varierar mellan 1. 9 inches (4. 8 cm) och 2. ett inches (5. 4 cm). Variationen i hjulstorlekar används i skräddarsy skateboard till dess specifika tillämpning. De skateboard hjul är också styvare än longboard hjul. Detta gör det möjligt att skateboard att manipuleras på mindre utrymmen snabbare.

Axelavstånd

Longboards har längre axelavstånd än skateboards. Detta är fallet främst på grund av kortstorleks. Ju längre hjulbas på longboard ger bättre stöd än skulle en kortare axelavstånd för samma storlek kortet.

Program

Medan longboard används antingen pendling eller höghastighets cruising, är skateboard används vid utförandet av olika trick. Dessa program bestämma de totala dimensionerna hos den specifika styrelsen även inom varje bräda kategori.

Hastighet

Sammantaget long uppnå högre hastigheter än skateboards. Denna skillnad kan förklaras av deras design.

De totala dimensionerna hos longboard tillåter för att uppnå mer stabilitet vid hög hastighet trots att styrelsen är relativt högre ovan jord på grund av större hjul än skateboard. Detta förklarar vidare de övergripande större storlek skivor med längre axelavstånd.

Däremot är den skateboard utformad för att uppnå en lägre tyngdpunkt och totala enkel snabb manövrerbarhet.

terräng Lämplighet

Medan longboard och skateboard kan utföras i allmänhet liknande terräng, skateboard, genom utformningen av styrelsen, är mer begränsad till och med terräng än longboard. De större och mjukare hjulen på longboard tillåter longboarder att rida längre sträckor och vid högre hastigheter med relativ komfort jämfört med skateboards.