Skillnaden mellan Smallmouth och Largemouth BassSmall vs Largemouth Bass

Fiskare överallt skulle vara glad över att peka ut exakt vad som skiljer en small och largemouth bas. Även om det kan härledas från namnet att skillnaden två arter är i 'mun,' det är faktiskt mer uppenbara egenskaper som definierar en från den andra.

Först av allt, small och largemouth bas aren 'inte ens finns på samma geografiska plats. Detta beror på att small föredrar breda öppna ytor medan largemouth föredrar vattenförekomster med stockar och ogräs. Den small gillar deras vatten tydlig och snabb med bara grus i botten medan largemouth kommer att frodas på något med mer skräp och mindre ström. Temperaturen är också en stor faktor som small faktiskt tycker om att leva i kallare vatten.

Såsom kan fastställas av small och bass tillhör samma familj, specifikt sunfish gruppen. Fysiskt kommer sportfiskare finner att med erfarenhet, är det lätt att sätta fingret på en largemouth bas från en small. I grund och botten, den övre käften av largemouth sträcker sig utanför ögat, därav namnet. Å andra sidan, presenterar small en mindre käke med linjerna inte går längre än ögat punkten. Largemouth växer också några pounds tyngre på 12 pounds medan small rekord är cirka 7 pounds.

Färger och markeringar varierar också mellan de två med largemouth ha små linjer som löper horisontellt på sin kropp. En small, å andra sidan, har vertikala linjer från toppen till botten av sin kroppsbyggnad. Båda är grönaktigt utseende men small kan också komma i en brunaktig färg som står för sitt smeknamn 'brons tillbaka.'

Fånga dessa två fiskarter också använder mycket olika strategier som alla erfarna sportfiskare skulle berätta. Largemouth vanligtvis satsningar på den övre delen av det vatten som innebär att de lockas av topp vatten bete. Smallmouth är motsatser som de föredrar att hålla sig inom djupt vatten; därför bara biter på bete som finns under vattenytan. När fångas, du 'll finna att mindre fiskar C small C skulle sätta upp så mycket kamp som möjligt, vanligtvis utför akrobatik luften för att kunna släppa loss från betet. Den bass hoppar bara en gång och sedan försöker simma djupare vatten.

För ivrig sportfiskare, kan largemouth vara ganska lätt att upptäcka eftersom de kan hittas nästan var som helst på någon säsong C utom om det 'är för kallt, naturligtvis. Deras favorit levande bete ingår daggmaskar, syrsor och elritsa. Som nämnts, de 'är inte särskilt kräsen om när man ska äta, men tidigt på morgonen skulle vara den bästa tiden att lura dem med mat eftersom det är deras matdags. Naturligtvis, artificiella beten arbetar också på largemouth även en bra fiskare skulle veta när den bästa tiden att använda olika beten är.

Man kan säga att de small är sociala djur när de reser i grupper som vanligtvis med dem som har samma storlek som de är. Largemouth föredrar att simma ensam.

Sammanfattning:1. Mouth har sin överkäken som sträcker sig bortom ögat men small 't.

2. largemouth är typiskt större i storlek på 12 pounds kontra 7 pounds av small.

3. largemouth levereras med horisontellt rinnande ränder medan small har vertikala ränder.

4. largemouth föredrar vatten fyllda med stenar, ogräs, stockar och andra gömställen medan small trivs i klart vatten med gott om plats för simning.

5. Top-vatten beten är bäst för largemouth medan small skulle mer sannolikt gå för below-the-vatten beten.

6. small sätter upp mer av en kamp när agnade.