Skillnaden mellan fotboll och FutsalFotboll vs Futsal

Fotboll är en utomhus spel. Å andra sidan, är Futsal en typ av fotboll som spelas inomhus.

Eftersom fotboll spelas utomhus, är det spelas i ett större område än Futsal, som spelas i en mindre fält. En annan skillnad är att antalet spelare. Det finns elva spelare spela för spelet i fotboll medan Futsal spelas med fem spelare.

I ett spel av fotboll, tre byten är allowed.There finns obegränsade byten i en omgång futsal. Emellertid tillåter spelet Futsal 12 byten i varje lag.

Släng i isthe term som används i fotboll medan kick-in används i Futsal. Kör klockan är standard i fotboll medan stoppur är standard i Futsal.

Halveringstiden i fotboll är 45 minuter medan det är 20 minuter i Futsal. Även om det inte finns några timeout i fotboll, det är en time out per halv i Futsal. Inspark är en term som används i fotboll när den är målet clearance i Futsal. Medan målvakt i en fotbollsmatch kan inte röra bollen med handen när bollen sparkas tillbaka, kan målvakten i en Futsal spelet inte röra bollen med handen när den spelas upp. Medan obegränsad tillbaka passerar tillåts i ett spel av fotboll, är bara en bakåtpassning till målvakten tillåten i Futsal.

I ett spel av fotboll, är ingen ersättning tillåtet för en spelare som sänds från marken. Å andra sidan, är den spelare som ligger på marken ersätts av ett substitut efter två minuters spel i Futsal.

Medan en hörna placeras i bågen i ett spel av fotboll, är detta placeras i hörnet i Futsal.Sammanfattning

1. Fotboll är en utomhus spel medan Futsal är en inomhus spel.

2. fotboll har 11 spelare medan Futsal spelas med 5 spelare.

3. I ett spel av fotboll, är tre byten tillåts medan det finns obegränsade byten i en omgång futsal.

4. Halveringstiden i fotboll är 45 minuter medan det är 20 minuter i Futsal. Även om det inte finns några timeout i fotboll, det är en time out per halv i Futsal.

5. I fotboll är ingen ersättning tillåtet för en spelare som sänds från marken. Å andra sidan, är den spelare som ligger på marken ersätts av ett substitut efter två minuters spel i Futsal.