Skillnaden mellan Aikido och Kung fuAikido Vs Kung fu

Om du råkar snubbla på dilemmat på att välja vilken typ av kampsport för att lära sig så kanske du bör åtminstone vet varje disciplin. Liksom i differentiera aikido från kung fu, bör du först känna till de principer inblandade så att du vann 't få besviken på slutet.

Aikido är vanligen en typ av kampsport som 's i huvudsak baserat på försvara sig. Det är inte en' styrka för styrka 'kampsport eftersom den inte använder sig av försvararen' s styrka för att dämpa angriparen. Det är mindre aggressiv jämfört med andra kampsport typer som Hapkido och även kung fu.

Kung fu är en mer allmän term som avser en samling av kinesisk kampsport stilar. Under det, det finns många skolor av tanke som Wushu och Wing Chun bland många andra. Det behandlar kroppen som ett vapen från topp till tå och används för att dämpa en motståndare på snabbast möjliga tid samtidigt som minsta möjliga skada. Det sätter också hänsyn till konsten att självförsvar. Men till skillnad från aikido, är kung fu mer aggressiv, eftersom det motiverar användning av lika eller större kraft för att parera attacker. Det är en 'styrka för styrka' typ av kampsport.Kung fu är också ett mått på hur hängiven en är inom tekniken. Denna term kan betyda prestation och skicklighet i bokstavlig kinesiska. Det 'är därför det är okej att säga att ett' s kung fu är utmärkt i matlagning om den personen kan förbereda eller laga mat riktigt bra. På samma sätt kan man också säga att någon 's kung fu i skrift är bra om den personen är i stånd att verkligen skriva bra. Annars kallas gung fu eller gongfu, Kung fu innebär skärpning ett' s slåss medan samtidigt, stärka kropp och själ. Excellence i kung fu uppnås genom långa arbete och surt förvärvade praxis

Många har kommit att argumentera vilken av de två är bättre typ av kampsport. Tja, det beror på situationen och lämpligheten disciplin tillämpas från fall till fall. Ibland kommer Kung fu ser överlägsen över den andra och i vissa fall är det aikido. Du verkligen kan 't generalisera och säga rakt ut.

1. Aikido är en japansk stil kampsport som bygger på Aiki Jujutsu. Kung fu är en samling av olika typer av kinesisk kampsport.