Skillnaden mellan LEGO och Mega BlocksLEGO vs Mega Blocks

I en värld av byggleksaker, både Lego och Mega Block bekanta namn inte bara för barn utan föräldrar också.

Lego och Mega Block två rader av bygg typ leksaker. Båda varumärkena leksaker använder rektangulära plastblock för att skapa ett tema set, fristående siffror, och andra tillämpliga figurer. Varje rektangulärt block har en 8-peg / stud design i jämna ytor. Den nedre delen av blocket har samma antal hål så att ett block för att länka och förregling med varandra. Block kan monteras och anslutas på ett flertal sätt och en mängd olika konstruerade objekt kan göras.

Bortsett från byggstenar, både Lego och Mega Blocks också ta itu med andra former som minifigurer, uppsättning teman och modeller.

Lego är byggd och producerad av LEGO Gruppen. Företaget är ett privat företag och har sitt säte i Danmark. Företaget bygger sin produkt Lego från uppfinningen av Ole Kirk Christiansen. LEGO Gruppen är det första företaget som producerade plast byggleksaker. Lego var den första bygg leksak i historia och en av de mest kända varumärkena leksak i världen. Bortsett från att vara leksaker, Legos är nu också anses samlarobjekt. Lego odlade också sin egen subkultur och följande. Det finns Lego filmer, spel, videospel, tävlingar och temaparker. Lego aficionados upprätthålla också många aktiva communities.

Jämfört med Mega block, Legos är mindre och inte rätt för små barn.
Lego block är kända att ha ljusa och klara färger och gjorda av APS plast. Alla Lego produkter följer strikt kvalitetskontroll och hög hållbarhet standard.

Å andra sidan, är Mega Block en av Lego 'konkurrenter. Mega Block produceras av Mega Brands, ett publikt aktiebolag med säte i Kanada.

Mega block 'produkter är större i storlek och används ofta med Legos. Vissa användare kombinerar ofta de två märkena. Men Lego purister avskräcka ofta detta eftersom mega block har en tråkig färg, lösa anslutningar, och låg hållbarhet. Det finns också vissa farhågor om Mega block sätter så svårt att montera.

Jämfört med Lego är Mega block anses billigare. I vissa butiker, kan de vara svåra att hitta eftersom de blandas med andra leksaker.Sammanfattning:

1. Lego och Mega Block två varumärken konstruktions-typ leksaker samt minifigures. Block är ofta monterade i satser eller i siffror genom förregling och ansluta pegs / dubbar i plasten, rektangulära block.

2. Den största skillnaden mellan de båda leksaker är det företag som tillverkar dem. Lego produceras av Lego Group, ett privat företag i Danmark medan Mega Block produceras av Mega Brands, ett publikt aktiebolag med säte i Kanada. Legos och LEGO Gruppen är också äldre i jämförelse med Mega Block och Mega Brands.

3. Lego är den ursprungliga konstruktionen leksak linje uppfanns av Ole Christiansen. Det banade väg också sex-peg, plastblock design. Lego har lämnat in stämningar mot Mega Brands över patent design men förlorade.

4. När det gäller storlek, Mega block är större jämfört med Legos. De är oftast utformade för yngre barn. Emellertid har Lego mer livfulla färger, hög slitstyrka, tätare kontakter och kemikaliefria plaster. Lego är också anses vara den högsta möjliga kvalitet på grund av dess strikt produktkontroll, även om det är dyrare än Mega Blocks.

5. Lego har en hög popularitet bland dess marknad. Butiker har ofta prioriterade gångar för Lego medan Mega Block och andra liknande produkter blandas i en annan gång.