Skillnaden mellan AL och NLAL vs NL

Liksom många populära spel i USA, Major League Baseball består av två professionella ligor; American League (AL) och The National League (NL). Trettio lag utgör de två ligorna, och spelen spelas i trettio värd platser. Det finns 14 lag som konkurrerar i den amerikanska ligan, medan 16 lag tävlar i National League. Förutom från lagen i varje liga, det finns andra faktorer som skiljer de två ligorna.

NL bildades 1876, medan den AL bildades 1901 för att tävla mot NL. Först gjorde Major League Baseball 'existerar, och de två ligorna kördes oberoende av varandra, endast möte i den första World Series 1903. Därför är NL den äldre ligan som utgör Major League Baseball.

Nyckeln differentierande faktor mellan AL och NL är att medan AL tillåter en utsedd slagman (alla spelare som fladdermöss i stället för en kanna), inte NL inte tillåta en. Detta resulterar i ett högre antal körningar genomsnittliga av AL lag jämfört med NL lag, på grund av den extra fasta smeten i AL laget laguppställningar. Kannor i AL lag inte bat. Utsedd slagman infördes först i 1973 säsongen när Ron Bloomberg av New York Yankees blev den första DH till slagträet i en Major League baseballmatch. Kannor i NL gör fortfarande bat dock.

DH regel har resulterat i variationer av spelstilar i de två ligorna, och som sådan gör AL en mer makt-baserat spel, med hemkörning är en symbol, medan NL är mer orienterad mot pitching, placera betoning på djupledslöpningar.Fortfarande med spelstil, för att AL hem plattan domare att titta på sluttande bollen i luften, kommer han att stirra direkt ovanför catcher 'huvud, medan NL domare kommer att se över insidan skuldra catcher.

I spel där AL och NL lag spelar mot varandra (inter-liga eller världs serie play), hemmalaget regler är de som gäller; till exempel, i ett spel som erbjuds hos en AL lag 's hemstad kommer DH regeln tillämpas på båda lagen. Men om spelet hålls på NL marken, då inget av lagen kommer att tillåtas att använda DH.

Sammanfattning:
NL är den äldre av de två ligorna, som bildas i 1876, medan AL bildades 1901.
AL tillåter en DH (utsedd slagman), medan NL inte gör det.
AL lag genomsnitt fler körningar än NL grund av den extra fast smet.