Skillnaden mellan figur skridskor och hockeyskridskorFigur Skridskor vs hockeyskridskor

Figur och hockey stakes används båda för att utföra på isen. Som deras namn antyder, är figur skridskor används för konståkning och hockeyskridskor används för ishockey. Eftersom både sport är olika, skridskor är också olika och har olika syften.

Den huvudsakliga skillnaden mellan de två skridskor är deras användning. Figur skridskor används av konståkare som gör en hel del flygning, spinning och hoppa på isen. Å andra sidan, hockeyskridskor är för en hockeymatch som kräver mycket snabba rörelser och manövrerande. Skridskor är en del av en hockey 's spelar' s utrustning. Eftersom båda aktiviteter inom områdena is sport, de är ovärderliga utrustning som behöver slipas och underhållas.

De specifika skillnaderna mellan en konståkare 's skridskor och en hockeyspelare' s skridskor är ofta i utformningen av bladet och skon.

Till exempel, figur skridskor, i termer av blad, har tå plockar. Denna tandade kanten på bladet är mycket användbar för konståkare för att stoppa, och det bidrar också till att utföra hopp och snurrar i en konståkare 's rutin. Though tå plockar kan också hittas i hockeyskridskor, är det mer användbart i konståkning än hockey.

Bladen i figur skridskor är också längre C ofta förlänga längden av bagageutrymmet. Det är också tyngre, större och bredare jämfört med bladen hos hockeyskridskor. Skridskon 's blad har också fler kanter och mindre av en rundad blad. Bladet är också utbytbar, kan anslutas, och kan monteras individuellt. En konståkare ofta byter blad för olika rutiner.

Å andra sidan, bladen hos en hockeyskridskor är smal och djup. Dessa är formade på detta sätt för hastighet och snabba rörelser. Skridskorna 'Bladen är lätt böjd på framsidan och baksidan. Till skillnad från figuren skridskor, hockeyskridskor' inte knivarna inte sträcker sig utanför fötter eller bagageutrymmet och är lättare i vikt. Dessutom bladen är mindre i storlek. En annan egenskap hos de hockeyskridskor är att knivarna är ofta oersättliga eftersom de är lödd och fäst direkt på hockey boot 's bas. De hockeyskridskor kräver också mindre kanter men mer rundade blad.När det kommer till de stövlar, är de två typerna av skridskor också dela vissa skillnader. Figur skridskor 'stövlar är ofta gjorda av många lager av läder. Detta material gör skridskor dyrare jämfört med hockeyskridskor. Kängan har också en träsola inne för stöd och en liten klack på utsidan. Det är också lättare, tunnare och kortare då de placeras bredvid ett par av hockeyskridskor. Denna typ av skridskor är inte utformad för komfort eller hastighet men för precision och rörelse.

Under tiden är hockeyskridskor utformade för både komfort och hastighet. Ofta är ett par skridskor som består av läder och lätta plaster. Ett par hockeyskridskor är också högre, tjockare, och vanligtvis tung utfylls av skum som ett stöd från pucken, hockeyklubbor, och andra spelares 's skridskor. Den är utformad för att ta missbruk under en längre tid tid. A hockeyskridskor 'stövlar ger också bra fötter stöd och är lättare att stå i förhållande till figur skridskor.

Både en konståkare och en hockeyspelare har olika krav och behov av sina skridskor. Oavsett vilka skillnader skridskor har, de är en nödvändighet för att utföra både idrottare.

Sammanfattning:

1. Den största skillnaden mellan figur skridskor och hockeyskridskor är deras syfte och användning.
2. Figur skridskor behöver sina blad och sina stövlar att effektivt glida och utföra hopp, snurrar och andra akrobatiska färdigheter på is. Hockeyspelare behöver hållbara men bekväma skridskor för att spela ishockey.
3. Båda skridskor har skillnader i kategorin design och blad. Figur skridskor har längre, rakare och flera kanter på sina blad. Hockeyskridskor, under tiden, har blad som är kortare, mer rundade, och färre kanter.
4. Ett par figur skridskor behöver vanligtvis en tå plocka, en sågtandat blad på tådelen. Hockeyskridskor don ofta 't behöver tå plockar på grund av deras rundade blad.