Skillnaden mellan aluminium och stål CyklarAluminium vs Stål Cyklar

När du köper cyklar, kan det uppstå en sammanblandning av vad cykel att gå till. Man kan säga att aluminium cyklar är bäst och en del tycka att cyklar stål bättre. Men både stål- och aluminiumcyklar har sina egna egenskaper och funktioner.

Stål cyklar är bra för turer och kommersiellt bruk, medan aluminium cyklar är bra för racing.

Först av allt, låt oss titta på styrkan av aluminium- och stål cyklar. Stålet cyklar är mycket starkare än aluminium cyklar. När man jämför vikten mellan de två cyklar, aluminium cyklar kommer lättare än de andra. Som aluminium cyklar är lättare, det ger mycket takt än cyklarna stål.

När aluminiumcyklar ger en styv rida på vägarna, cyklarna stål ge en mjuk gång. Stål cyklar är kända för att absorbera mer chock än aluminium cyklar.

Det är också ett känt faktum att nästan alla verktyg fungerar med stålmaterial medan specialiserade verktyg behövs för aluminiummaterial.

Det finns också skillnader i rören som används i dessa två cyklar. I aluminium cyklar, är större och starka rör som används. Till skillnad från rören av cyklarna stål rören i aluminium cyklar har större flexibilitet.När man jämför livslängden, cyklarna stål har mer liv än aluminium cyklar. Även om livslängden är högre i cyklar stål behöver det mer underhåll jämfört med aluminium cyklar. Stål cyklar är mer benägna att rost och så behöver extra underhåll.

En annan skillnad mellan stål- och aluminium cyklar är att cyklarna stål böja när de misslyckas och aluminium cyklar bryta isär när de misslyckas.

I kostnad, aluminium cyklarna är dyrare än cyklar stål.

Sammanfattning

1. Stål cyklar är bra för turer och kommersiellt bruk, medan aluminium cyklar är bra för racing.
2. Stål cyklar är mycket starkare än aluminium cyklar.
3. När man jämför vikten av de två cyklar, aluminium cyklar kommer lättare än de andra.
4. När man jämför livslängd, cyklarna stål har mer liv än aluminium cyklar.
5. Aluminium cyklar är dyrare än cyklar stål.
6. När aluminiumcyklar ger en styv rida på vägarna, cyklarna stål ger en mjuk gång.
7. Stål cyklar är mer benägna att rost och så behöver extra underhåll.