Skillnaden mellan .45 ACP och GAP pistoler 0,45 ACP vs GAP pistoler

När man talar om vapen, är större oftast mer kraftfull men inte nödvändigtvis bättre. Den .45 ACP (Automatic Colt Pistol) pistol är en vanlig vapen som har haft bred acceptans och användning. Trots detta finns det fortfarande många som drömmer om 0,45 prestanda i en mindre formfaktor. Detta är huvudtanken bakom 0,45 GAP (Glock automatisk pistol) pistol. Den enda märkbara skillnaden mellan de två är storlek som 0,45 GAP pistolen är mycket mindre än den 0,45 ACP. Den 0,45 GAP jämförs ofta med en 9mm pistol.

En mindre pistol är mycket fördelaktigt om du inte vill att annonsera att du bär ett skjutvapen. Goda exempel på detta är hemliga poliser eller Secret Service-agenter som behöver fortfarande smälta in när du bär en tjänst skjutvapen i händelse av problem. I själva verket var utvecklingen av .45GAP sporras av begäran av vissa myndigheter för en mer kompakt form.

Den ammunition som används i .45 GAP pistoler är kortare än de i .45 ACP pistoler och ändå behålla vikten samma diameter och kula. Den kortare totallängd gör det möjligt att ha en mindre grepp. Många är förvirrade om kompatibiliteten mellan dessa två typer av ammunition, eftersom de är av samma kaliber. Det är värt att notera att de två är inte utbytbara. En .45 ACP runda skulle inte passa in i en 0,45 GAP pistol, och med våld föra in en och bränning kan orsaka skador på vapnet. Även om en 0,45 GAP runda kan passa in i en 0,45 ACP pistol, är det ganska farligt att göra så kulan inte var avsedd för den, och den kortare fall längden skapar en större lucka till räfflingen fat.För att uppnå samma hastighet och stoppa makt .45 ACP, .45 GAP rundor arbetar vid ett mycket högre tryck liknar .45 ACP + P (övertryck ammunition). Det ökade trycket inuti hylsan ger större acceleration och mer energi för att kulan. Nackdelen med detta är kostnaden som .45 GAP rundor är dyrare än .45 ACP rundor.

Sammanfattning:

1. AVS-pistoler är större än GAP pistoler.
2. GAP pistoler föredras av vissa statliga myndigheter.
3. GAP pistoler har mindre ammunition än AVS-pistoler.
4. GAP pistoler arbeta vid ett högre tryck än AVS-pistoler.