Skillnaden mellan Super G och störtloppSuper G vs. Downhill

Vet du något om disciplin av skidåkning? Vad sägs om skidåkning i Alperna? Nåväl, det finns två populära discipliner numera kretsar kring alpin skidåkning. Dessa är de Super G och nedförsbacke. Tyvärr har många bedömare förvirra dem som en och samma eftersom de ser helt enkelt exakt lika med ett ögonkast. Men dessa två hastighets centrerad skidåkning discipliner har många skillnader mellan dem.

För det första har Downhill en längre kurs. De terräng inblandade är också av många typer, kan det vara platt eller brant. När det gäller flaggplacering (även känd som stolpar eller grindar) placeras de lite närmare varandra, men kan inte två flaggor lätt ses tillsammans, och det 'finns inget minsta antal flaggor som så att skidåkare kan fortfarande plats nästa flagga.

Omvänt, där 'sa minsta uppsättning flaggor placeras i Super G skidåkning (även känd som Super storslalom). Siffrorna är vanligtvis 30 för den kvinnliga kategorin, medan det finns 35 för män. Dessa flaggor är också allmänt placerade på ett liknande sätt som i storslalom racing. det 'är något hårdare, eftersom det innebär konstant svarvning. Det är mindre eller inga raka områden att korsa hela kursen, jämfört med utförsåkning, där kursen vanligtvis innebär en eller två raka sektioner. Dessa avsnitt är de platser där skidåkare faktiskt gör något glid. Sammantaget är Super G slags placeras mellan storslalom och störtlopp nivåer. Det har lånat vissa attribut från båda.

När det gäller historia, var Super G endast infördes i VM-serien, tillbaka i 1982, även om det var bara i år 1988 då det togs som ett av de officiella OS-sport. Nedförsbacke 'historia, tvärtom, kan spåras tillbaka så tidigt som 1921.

När man talar om skidåkning hastighet, Downhill betraktas som den snabbaste hög hastighet skidåkning disciplin bland alla andra. Beroende på kursen, kan åkaren nå 81 mph, och vissa terräng även göra det möjligt för skidåkare att gå så snabbt som 93 mph max. Det 'är därför delta i denna typ av sport tar verkligen en hel del träning, så att skidåkare effektivt kan kontrollera sin hastighet, göra några hopp, och påskynda deras övergripande teknisk expertis.1. Downhill är den äldre hög hastighet skidåkning disciplin jämfört med Super G.

2. Slalom anses vara den snabbare lärjunge jämfört med Super G.

3. Downhill 's flagga placering är mycket närmare varandra än Super G.

4. Super G har ett minimum av flaggor placeras i kursen medan Downhill 't har någon minimum.