Skillnaden mellan Jiu Jitsu och brasiliansk jiu-jitsuJiu Jitsu vs Brazilian Jiu Jitsu

Äktenskapliga konst har tagit intresset hos många, antingen som en sport eller som en konstform. Över hela världen, människor tränar olika former av kampsporter som en självförsvarsteknik utan användning av vapen. Samurai evolved Jitsu kampsport som ett slagfält ger teknik för att hantera motståndare utan vapen.

Med tiden Jitsu utövare från olika delar av världen förvandlas denna kampsport i en annan stil. Jujutsu, Ju Jitsu och Jiu Titsu är några av de varianter av den berömda givande konst, som använder liknande rörelser, stil, kasta och låsningstekniker för att uppnå det uppsatta målet.

Jiu Jitsu har sina rötter i Japan. Därför har de många försvars teknik som är anpassad från traditionell japansk Jitsu. I denna form, använder en försvarare blockerande tekniker för att undvika motståndarens 'attack. Han utför också en teknik för att hantera ett antal saker som är inblandade i en attack. Dojos öva Jitsu äktenskaplig konst för att hantera verkliga attacker med vapen, och mer än en angripare. då, Jitsu tekniker visat sig vara effektiva. Därför idag vi skulle kunna använda samma teknik för självförsvar.

I Kote Gaeshi eller Wrist Twist teknik Jiu Jitsu, kommer en försvarare undgå ett slag och vrid handen nedåt. Vänd sedan kroppen bort från angriparen samtidigt håller handen för att dra angriparen framåt. Innan som står försvararen angriparen, och vrida handleden inåt orsakar smärta och diffunderar anfallet. Medan i Ippon Seoi Nage teknik, exekverar försvararen försvarstekniken innan störta angriparen mot marken.

Om du är intresserad av Japaese Jiu Jitsu, då vara redo att lära sig tekniker som liknar de traditionella Dojo Martial Arts tekniker. Befälhavarna betona vikten av etikett, och oftast använder de japanska språket för att ge kommandon. Även om utbildningen är full av skrikande från mästare och studenter, är hela inlärningsprocessen rolig och uppmuntrande. Detta är ett av de bästa sätten att lära sig självförsvar.

I motsats till block och vändningar som används i japanska Jiu Jitsu, har den populära Brazilian Jiu Jitsu utvecklats de tekniker som används från marken spelet. De använder kroppen 'position för att låsa motståndaren, och hålla honom till marken för att dämpa attacken. Denna teknik är mer att slå ut i takt med motståndaren, med hjälp av ett oändligt antal tekniker för att motverka attacken. Detta Brazilian Jiu Jitsu har utvecklats med en ökning av antalet spelare som lär sig denna konst i en rolig miljö. Tävlingsarrangemang att visa talanger har lockat många till denna form av konst.Eftersom tekniken stift motståndaren till marken, är det viktigt att bära en skyddsvakt för magtrakten.

Sammanfattning:

? Brazilian Jiu Jitsu stift motståndaren till marken och använder mark tekniker för att dämpa attacken.

? Jiu Jitsu använder blocket, tackla och handled twist tekniker, utförda i en stående position, för självförsvar.

? Jiu Jitsu koncentrerar också på självförsvarsrörelser för att hantera flera attacker och vapen användning som liknar en verklig situation.