Skillnaden mellan Värja och folieVärja vs Folie

Värja och folie är de olika typer av svärd som används i sporten av stängsel. I allmänhet är tre typer av svärd som används i fäktning, och sabel är den tredje.

Medan en folie är lätt och flexibel, är en värja en tung. När folien är en ljus stack svärdet, är värja en tung-drivande svärd.
I slagsmål med hjälp av folie svärd, de viktigaste målen är bålen inklusive ryggen och inte armarna. Men vid användning av värja är målet hela kroppen.

Vid användning av en folie, är träffarna gjorde när spetsdelen av svärdet kastar in motståndaren 'kropp och träffar från sidan av bladet är försvunna. När det gäller de båda fäktarna slår samtidigt,' rätt av vägen 'används för att bestämma punkterna i slagsmål med hjälp av en folie svärd. Men' 'inte är tillämplig i slagsmål med hjälp Värja svärd rätt sätt.

Folie svärd var de första som skall utvecklas. Det sägs att folierna utvecklades som utbildnings vapen i mitten av 17-talet. De Värja svärd var endast utvecklats i den 19: e talet, då en grupp franska studenter ville revolutionera folie konventioner och ville ett vapen som var ljus.För registrering av en träff med hjälp av en folie, bör det framstöt med åtminstone en kraft av 4. 90 newton för 15 millisekunder. Vid användning av epee svärd, bör tryck vara med en kraft av 7. 35 newton för en millisekund.
När man jämför de regler, slagsmål som använder en värja komma med mindre restriktiva regler än de slagsmål som använder folie svärd.

Sammanfattning:

1. När en folie är lätt och flexibel, är en värja tung. När folien är en ljus stack svärdet, är värja en tung-drivande svärd.
2. I fråga om de båda fäktarna slår samtidigt, 'rätt till väg' används för att bestämma de punkter i slagsmål med användning av en folie svärd. Dock är 'förkörsrätt' inte är tillämpligt i slagsmål med hjälp Värja svärd.
3. I slagsmål med hjälp av folie svärd, de viktigaste målen är bålen inklusive ryggen och inte armarna. Men vid användning av värja är målet hela kroppen.
4. Värja svärd slagsmål komma med mindre restriktiva regler än de slagsmål som använder folie svärd.
5. Folie svärd var de första som skall utvecklas. Det sägs att folierna utvecklades som utbildnings vapen i mitten av 17-talet.