Skillnaden mellan Rugby och fotbollRugby vs fotboll

Fotboll är en av de mest populära sporterna i världen, och är allmänt känd som fotboll. Och medan rugby (liksom amerikansk fotboll) utvecklats från fotboll, de två är olika. Rugby är mycket mer lik fotboll än amerikansk fotboll, eftersom det är en kontinuerlig spel.

kulorna
Rugby (ligan) använder en boll i form av en prolate sfäroid, uppblåst med luft. Den är av 'internationell storlek' eller 'storleken 5', som mäter cirka 27 cm med en omkrets på 60 cm, som mest. Det påpekas i de två ändarna och väger omkring 383 till 440 gram. Fotboll, å andra sidan, är rund, och gjorda av 32 paneler av sytt läder eller plast, som bildar 20 regelbundna hexagoner och 12 regelbundna femhörningar.

Punkt i spelet
Poängen, i både fotboll och rugby, var ursprungligen liknande, som var att samla poäng genom att sparka bollen i motståndarens 'netto. Men det ändras med rugby, som mål ändrades så att det nu bara behöva sparka bollen över ribban, i motsats till i ett nät. så småningom punkter till för att placera bollen i målområdet, slutligen eliminera särskild vikt att sparka i rugby.

spel
Flödet av spelet, liksom spelstrategi, är ganska lika för både fotboll och rugby. Strategin innebär i allmänhet att isolera de defensiva spelarna, och plocka en plats på fältet för att flytta bollen framåt mot ett mål. Men till skillnad från fotboll i rugby tar det rena kraften för att driva bollen över fältet genom motståndarlaget.Grundläggande färdigheter för spelarna är också liknande, och det 'är mindre betoning på special spelare. Varje spelare måste kunna sparka, tackla, passera och springa fort. Det kan vara lite av specialisering i fotboll (inte så mycket som i fotboll) där särskilda färdigheter krävs för givna situationer i spelet.

I rugby, du i princip spela bollen genom att plocka upp och göra en körning med den mot motståndaren 'sidan, medan dina lagkamrater hjälpa dig att flytta bollen framåt, genom att låsa omkring dig och driver du framåt. Detta är en av de viktiga skillnader i spelet mellan fotboll och rugby, eftersom det inte är möjligt att vara framför spelaren med bollen i fotboll.

Sammanfattning:
Rugby boll prolate sfäroid form, medan fotboll är rund.
I rugby, är ett mål intjänas genom att sparka bollen över ribban, medan i fotboll det 's placera bollen i nätet.
I rugby, måste rena kraften användas för att driva bollen genom en motståndare 's sida, medan i fotboll, är överdriven användning av makt inte tillåtet.
I fotboll, kan du inte flytta framför spelaren bär bollen, medan det är möjligt i rugby.