Skillnaden mellan full och drottning madrasser Full vs drottning madrasser

Madrasser brukar klassificeras efter deras storlek. Det 'är därför det finns termer som en dubbelsäng madrass och en full-size madrass. Så hur skiljer de sig åt?
Främst är det hela handlar om att inches. En queen-size madrass är naturligtvis större än hela madrassen. Ovanpå detta har vissa hälsoorganisationer erkände de betydande fördelar som en typ av madrass ger över den andra, alldeles särskilt om du delar din madrass med din partner.

Annars känd som en dubbel madrass, har full madrass 54 'x 75' (54 inches med 75 inches) dimension. Det är ungefär bredare än en vanlig twin-säng med så mycket som 15 '. Är hela extra lång variation ganska lång vid 80', som är så länge som en queen-size madrass.

Enligt ISPA (International Sleep Products Association), bör den queen size-madrass vara 60 'bred och 80' lång. Det är därför bredare, (6 'mer), och längre, (5' mer), än den fullstora madrass.
I detta sammanhang erbjuder dubbelsäng större säng utrymme för ett par genom att ge bort cirka 30 'utrymme för varje. Ett par med hjälp av fullstor madrass får bara 27' av sovutrymme per person. Skillnaden på 3 'får inte visas betydande, men i verkligheten, det håller paret i sängen hela natten (utan att falla bort, naturligtvis). Den totala ytan för en drottning storlek madrass är 4800 in2 medan en full madrass det' s endast 4.050 in2.När det gäller kostnader, kostar lite mer än en full madrass mest sannolikt på grund av dess större säng utrymme drottning madrass. Drottning madrasser brukar sälja så lågt som $ 400 medan vissa ultra lyxiga varianter nå så högt som $ 5000 (som de som har ultra-plysch minne skum). Full-size madrasser, tvärtom, kan gå så lågt som $ 360 och så högt som $ 3800.
Baserat på en studie utförd av bättre sömn rådet har queen-size madrass blivit den mest kända madrass val i USA sedan 1999. Detta är också på grund av det faktum att många par vill använda drottning madrass särskilt om de sprids en hel del på sängen. Detta är också anledningen till att de flesta hotell nu använder queen size-madrass för deras rum.

Sammanfattning:

1. queen size madrass är längre och bredare än den full-size madrass.
2. queen size madrass är dyrare än full-size madrass.
3. queen size madrass är mer populär och oftare används i de flesta sovande inställningar jämfört med full-size madrass.