Skillnaden mellan 9mm och 0,45De 9mm och .45 kaliber pistoler är två av de mest populära val för personligt skydd. Även om de båda är handeldvapen, det finns tydliga skillnader mellan dem som en köpare bör tänka på. Den största skillnaden mellan 9mm och .45 är storleken på sina rundor. Den 0,45 har mycket större och tyngre rundor än 9mm.

Den största implikationen av storleken på kulan bromskraft. .45 Rundor har mer bromskraft på grund av den större massan av projektilen. Föreställ dig skillnaden mellan att bli träffad av en tennisboll och ett bowlingklot. Om du vill att oskadliggöra eller döda ditt mål mycket snabbt, skulle 0,45 göra ett mycket bättre jobb än 9mm. Naturligtvis är detta inte tar hänsyn till den skicklighet av den tävlande.


Nackdelen med att avfyra större rundor som 0,45 är mängden rekyl som produceras. I allmänhet, .45 pistoler producera mycket mer rekyl än 9mm pistoler. Rekyl kan flytta pistolen avsevärt och kan i hög grad påverka syftet med skytten om inte behärskar hantering av pistolen. Detta är också där praktiken kommer in i bilden. .45 Rundor är dyrare att köpa än 9mm rundor. Så om du vill öva en hel del, men vill hålla kostnaderna nere, är 9mm ett bättre alternativ.

Och sedan, det är antalet kulor som du kan ha i varje klipp. 9mm klipp har fler kulor än .45 klipp eftersom kulorna är tunnare. De extra kulor kan komma till hands när du missar ditt mål eller om du har en hel del mål. Storleken på .45 rundor har också en effekt på utformningen av pistolen. .45 Pistoler har fetare och tjockare grepp för att rymma kulan, klippet, och för att ge en styv handtag. Detta kan vara ett problem för människor med mindre händer som kan 't grepp pistolen på rätt sätt eller med lätthet. Korrekt grepp är nödvändigt för att avfyra vapnet ordentligt och noggrant träffa målet.

Sammanfattning:

.45 Rundor är större och tyngre än 9mm rundor.45 Rundor har mer bromskraft än 9mm rundor

.45 Pistoler ger vanligen mer rekyl än 9mm pistoler

.45 Rundor är dyrare än 9mm rundor

Du kan ha flera 9mm rundor i ett magasin än .45 rundor