Skillnaden mellan Adidas och NikeAdidas vs Nike

Sport har alltid varit en favorit sätt för människor att varva ner och få underhållning. När inte aktivt deltar i det, de flesta delta som åskådare. Och liksom allt i livet, handlar det om regler och bestämmelser både i sin praxis och sina kläder.

Varje individ eller grupp ska ha tydlig kläder som består av rätten byxor, skjortor, skor och utrustning. Två av de mest populära tillverkarna av sportkläder, sportutrustning och tillbehör är Adidas och Nike.

Adidas är den andra ledande tillverkare av sportkläder i världen och den största i Europa. Det är ett tyskt företag som också tillverkar skjortor, väskor, glasögon och andra produkter. Det grundades 1948 av Adolf Dassler vars bror grundade märket Puma.

Den kännetecknas av sin logotyp, 3 Stripes, som består av tre parallella stänger som de köpt från Karhu Sports Company Finland. Eftersom det är baserat i Europa, dess huvudmarknader är de som är tennis och fotboll spelare och fans. Det är väl etablerat i Europa, men är också populärt i resten av världen. När det gäller sponsring, är det inte lika konkurrenskraftig, och det har först nyligen diversifierat mot att producera andra sporter produkter och sportutrustning.

Det har också lagt ut sin produktion till flera asiatiska länder med sin design och utveckling är baserade i Tyskland. Några av de produkter under Adidas Group är Reebok, Taylor Made, och Rockport.Nike, å andra sidan, är den ledande sportkläder och sportutrustning tillverkaren i världen idag. Den är baserad i USA med huvudkontor i Beaverton, Oregon. Det grundades 1964 av Bill Bowerman och Philip Knight och heter Blue Ribbon Sports.

Det tog namnet Nike 1978 från den grekiska gudinnan för seger, Nikn. Dess logotyp är Swoosh, och dess varumärke motto är 'Just do it.' Dess huvudmarknader är de som är i basket och löpning, initialt med fokus på amerikanska marknaden innan de expanderar till andra länder.

Det är sponsrad av flera idrottsmän speciellt basket stjärnor som står för sina enorma försäljning och marknadsandel. Det dominerar reklam och marknadsföring arena sportkläder och sportutrustning verksamhet. Nike produkter är konstruerade, utvecklade och marknadsförs i USA, men produktionen är utlagd på asiatiska länder som Taiwan, Korea, Kina och Indonesien. Umbro, Converse, och Cole Haan är bland de varumärken under sitt namn.

Sammanfattning:

1. Adidas är ett tyskt företag medan Nike är ett amerikanskt företag.
2. Adidas grundades 1948, medan Nike grundades 1964.
3. Adidas är känd för sin logotyp; 3 Stripes medan Nike är känd för sin logotyp Swoosh och raden 'Just do it.'
4. De viktigaste marknaderna i Adidas är de som är intresserade av tennis och fotboll medan huvudmarknaderna Nike är de som är i basket och löpning.
5. Nike har producerat andra produkter bortsett från sport som sportutrustning och tillbehör medan Adidas har endast producerat sportutrustning och tillbehör nyligen.