Skillnaden mellan NBA och College BasketNBA vs College Basket

Korgen, boll, domstol, skål C allt är densamma. Basket hoops stå stilla tio fot lång, och övertrampslinjen är fortfarande femton meters avstånd från ryggstöd. Emellertid är basket inte densamma när det gäller kända ligor. Skillnaden i hur matcherna organiseras och spelas är subtil att lägga märke till. Detta leder också till mängden njutning publiken får från att titta på dessa matcher.

Från och med 1891, har spelet i basket tagit världsscenen med storm. Spelet har mognat och utvecklats till den nya tidens basket. National Basketball Association och College basket spelar mycket viktiga roller i utvecklingen av basket historia.

År 1895 såg Hamline University den första bland kollegiala match spelas på deras mark, vilket ger en ny dimension till spelet. Detta bidrog till att initiera antalet spelomgångar bland högskolor och universitet. Även män 's basketmatch började locka sponsorer för sina matcher bland högskolor. För att skapa bättre lagstiftning och mer organiserade matcher, Collegiate Athletic Association i Förenta Staterna (senare namnändrat till National Collegiate Athletic Association (NCAA)) tog formulär. gjort detta college basket känd som NCAA.

National Basketball Association (NBA) är en av de mest berömda män 's basketligorna i tillvaron.

NBA har producerat några kända spelare, som Larry Bird, Michael Jordan och Magic Johnson, som tog den professionella basketmatch till populariteten att den har idag.

Kallas 1946 som Basket Association of America (BAA), var ligan döptes som National Basketball Association efter sammanslagningen med National Basketball League. NBA ligan också verksamma NBA TV och NBA underhållning från sitt New Jersey kontor.

NBA spelar för tolv minuter C kvartal och skjuta klockan i tjugofyra sekunder, medan konkurrens NCAA spelar i två tjugo minuter halvor, och skjuta klocka på trettiofem sekunder. Denna skillnad hjälper NCAA poäng bättre i matcher, eftersom de får mer tid att föra bollen.En NBA-spelare kommer att få sex fouls innan regerade som 'foul out'. Tvärtom tillåter NCAA match endast fem fouls. Fler regler för fouls, innehav och försvar spelar en avgörande roll i den subtila skillnaden mellan matcherna. I de flesta av matcherna, även en unik stil kommer att bli ett varumärke för spel laget.

NBA har topp ordning i form av pengar, ställning och popularitet. De ger också hård konkurrens med en post av nya spelare. Antalet matcher och turneringar som NBA spelar outnumbers alla ligor. De dominera världen scenariot när det gäller prestanda och underhållning.

Där NBA stjäl världsscenen, är NCAA mycket populär bland högskolor, eftersom de uppmuntra intercollegiate turneringar. De spelar en jämförelsevis mindre antal spel till NBA jättarna. De har också de tusentals college fans som följer NCAA matcher. College basket turneringar även utföra en bättre stil och kvalitet match, bara för att de får mer tid att återhämta sig mellan matcherna.

Sammanfattning:

? NBA spelar ett stort antal spel, medan NCAA spelar bara ett fåtal spel.

? NBA är populär i hela världen, medan NCAA är en show stealer bland högskolor.